Kuva: Fotolia

Mitä Nasa haluaa kertoa meistä avaruusolennoille? Vuonna 1977 avaruuteen lähetetyt kuvat julki

16.11.2015 11:15 - Mika Parikka

Avaruuteen 38 vuotta sitten lähetetyt luotaimet kantavat mukanaan kultaisia diskettejä, jotka sisältävät 116 valokuvaa meidän maailmastamme.

Avaruusluotaimet Voyager 1 ja 2 lähetettiin tutkimaan Jupiteria, Saturnusta, Uranusta ja Neptunusta vuonna 1977. Nasan viisaat tiedemiehet ymmärsviät nopeasti, että kun luotaimet olivat menneet ohi planeetoista, ne jatkaisivat matkaansa kohti tuntematonta läpi avaruuden.

Luotaimiin päätettiin laittaa mukaan niin sanottu kultainen disketti siltä varalta, että alienit löytäisivät luotaimet. Disketit sisältävät 116 valokuvaa. Disketeissä on kuvia liittyen esimerkiksi ihmisen anatomiaan, tieteeseen, luontoon ja ylipäänsä kaikkeen mahdolliseen. 

Se sisältää myös tervehdyksen 50:llä eri kielellä, ääniä maapallolta ja 90 minuuttia musiikkia maailman eri kolkista. Myös Yhdysvaltojen silloisen presidentin Jimmy Carterin kirje matkaa tällä hetkellä avaruuden uumenissa.

Kuvia maailman kauneudesta

Disketin sisältämiä valokuvia on nyt julkaistu, ja niitä on kerätty yhdelle videolle. Kuvissa näkyy matemaattisia kaavoja, planeettoja, Sidneyn oopperatalo, merikotka ja monia monia muita asioita rakkaalta planeetaltamme.

Huomionarvoista on se, että kuvat eivät sisällä kuvia sodista, sairauksista tai mitään poliittista tai uskonnollista sisältöä. 

Disketit ovat luotaimien ulkopuolella alumiinisissa koteloissa. Koteloissa on symboliset ohjeet, kuinka ne tulisi avata, jotta disketteihin pääsee käsiksi.

Alla näet videon, jossa näkyy millaisia kuvia avaruusolennot meistä näkevät löytäessään luotaimet avaruuden syövereistä:


Lue myös: Nyt puhuu Pariisin "rauhanmerkin" suunnitellut mies

Lähde: The Lad Bible

Kilpailut

Uusimmat