Kuva: Fotolia

Miten reagoit kuullessasi terrori-iskuista? Katso, koskettavatko kantaaottavat kuvat sinua

28.03.2016 14:15 - Senni Loikala

Traagiset tapahtumat synnyttävät surua, myötätuntoa ja auttamisen halua ihmisissä. Näin tapahtuu joskus enemmän, joskus vähemmän.

Sunnuntaina 13. maaliskuuta Turkin Ankarassa tapahtui autopommi-isku, jonka seurauksena yli 30 ihmistä kuoli ja yli 120 henkeä loukkaantui. Pian terroriteon jälkeen julkaisimme Ankarassa asuvan miehen kirjoituksen, jossa hän toivoi Turkissa tapahtuvien iskun uhreille ja heidän omaisilleen samanlaista myötätuntoa, kuin mitä esimerkiksi marraskuussa Pariissa tapahtuneet terrori-iskut saivat aikaan.

Sen jälkeen, kun Brysselin lentoasemalla ja keskustassa sijaitsevalla metroasemalla tapahtuivat pommi-iskut 22. maaliskuuta tuhoisin seurauksin, on sosiaalisessa mediassa levinnyt kantaaottavia piirroksia. Yhdessä niistä nähdään Belgian, Ranskan ja Turkin ihmishahmoiksi muunnetut liput, joista vain kaksi ensimmäistä tukevat toisiaan. 

Toinen piirros esittää miestä, joka jakaa terrorisminvastaisia ajatuksiaan sosiaaliseen mediaan Brysselin iskujen jälkeen. Sama mies oli kuitenkin hiljaa, kun Ankarassa räjähti.

Oletko sinäkin reagoinnut Ankaraa voimakkaammin Belgiassa ja Pariisissa tapahtuneisiin iskuihin? Mitä ajatuksia alla olevat kuvat sinussa herättävät? 

Lue myös: Pitäisikö Auschwitzin entinen vartija tuomita 94-vuotiaana? Kuvat muistuttavat helvetistä

Kilpailut

Uusimmat