Miten sait tietää, ettei Joulupukkia ole olemassa? Suomalaiset vastaavat

24.11.2014 18:15 - Senni Loikala

Suomalaisten muistot monelle järkyttävästä tapahtumasta, tiedosta ettei Joulupukkia ole olemassa, ovat värikästä luettavaa.

Voicen Facebook-ryhmässä ollaan keskusteltu vilkkaasti siitä, miten kukin sai aikoinaan tietää, ettei Joulupukkia ole olemassa. Kokosimme alle keskustelun hauskimpia kommentteja.

"Sain tietää, kun pukki ajoi mopoautolla pihaan."

"Uskoin joulupukkiin vielä ala-asteellakin. Usko loppui siihen, kun avasin vauvakansion, jossa istuin "joulupukin" eli ukkini sylissä. Olisi kannattanut ne silmälasit jättää pois."

"Ensimmäisellä luokalla uskonnonopettaja möläytti."

"Sain yhtenä jouluna pukilta toivomani imukuppijousipyssyn (pukki oli välittänyt sen joltakin intiaanilta, mikä oli joku Istuva Härkä tms.) ja kun hehkutin vuotta vanhemmalle kaverilleni siitä, hän kertoi äitinsä ostaneen jousipyssyn minulle."

"Tunnistin pukin papakseni."

"Meillä pukkina toimi pitkän aikaa pikkuveljeni kummi. Huomasin, että heidän äänensä olivat samanlaiset. Eräänä jouluna hän vahingossa möläytti oikean henkilöllisyytensä."

"Vanhemmat paljastivat, ettei pukkia ole olemassa. Että on vähän lapsellista uskoa pukkiin."

"Kun joulupukki lähti takaovesta ja "katosi" eli meni pannuhuoneeseen piiloon ja hetken päästä takaovesta astelee sisälle setäni."

"Minulle äiti kertoi ennen ensimmäisen luokan alkamista, ettei joulupukkia ole olemassa. Äiti halusi, että saan kuulla totuuden, ettei kukaan kiusaa koulussa."

"Meillä joulupukkina toimi enoni. Hänellä on pitkät ruskeat hiukset, ja poninhäntä näkyi hatun alta. Ja tosiaan eno ei ollut juuri silloin paikalla, vaan lähti etsimään kyseistä pukkia."

"Minulla ala-asteen opettaja kertoi muistaakseni ensimmäisellä tai toisella luokalla. Menin itkien kotiin."

"Meillä ei pukki käynyt, vaan tonttu jätti ne ikkunasta makuuhuoneeseen. Yksi kerta, kun lähdin hakemaan Aku Ankkoja luettavaksi, niin bongasin lahjakassit pöydän alta. Siitä sitten vaatekaappiin mököttämään."

Lue artikkeli, mistä koko keskustelu sai alkunsa.

Kilpailut

Uusimmat