Näin moni äiti kärsii syömishäiriöistä - "oksentelua ja ulostuslääkkeitä"

19.03.2013 09:15 - Rea Tallgren

Raskauden aikana kilojen kertyminen on luonnollista, mutta se ei estä naisia murehtimasta asiaa. 

Daily Mailin mukaan todella moni odottava äiti onkin huolissaan linjoistaan. Neljäsosa naisista sanoo miettivänsä linjojaan raskauden aikana todella paljon.  Jopa seitsemän prosenttia raskaana olevista naisista kärsii tuoreen tutkimuksen mukaan myös jonkinasteisesta syömishäiriöstä. Kaksi prosenttia odottavista äideistä treenaa rajusti, oksentelee tahallaan ja väärinkäyttää ulostuslääkkeitä jarruttaakseen painonnousua raskauden aikana. 

Tutkimuksesta vastaa University College London, joka haastatteli yli 700 raskaana olevaa naista. Tutkijoiden mukaan hoitohenkilökunta pitäisi kouluttaa huomaamaan odottavien äitien syömishäiriöt, jotta naisia voitaisiin auttaa. 

Felicitas-klinikalla kätilönä toimiva Heli Läikkö kertoi aiemmin Voicelle, että painonnousu raskausaikana on tuikitärkeää.

- Painonnousu kertoo kaiken olevan hyvin, nainen selvensi.

Hän myös muistutti, ettei kaikki raskauden aikana kertynyt paino ole pelkkää rasvaa.

- Raskauskilot muodostuvat istukasta, sikiöstä, kohtulihaksesta, lapsivedestä sekä veri- ja nestemääristä. Myös turvotusta voi esiintyä, mutta se muodostuu pelkästään nesteistä ja katoaa synnytyksen jälkeen. Myös raskauden aikana kertynyt rasva on hyödyllistä, sillä siitä äiti saa energiaa imetyksen aikana, Läikkö muistutti.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat