Naisten kännyköihin tarkoitettu deittisovellus oli miehille liikaa - oikeusjuttu!

23.01.2014 16:45 - Heli Thoren

Brasialainen mies haastoi miehiä arvostelevan sovelluksen tuottaneen yrityksen oikeuteen.

Brasilialaismies Almeida Scolari, 28, suuttui puhelinsovelluksen tehneelle firmalle pahemman kerran. Oikeustiedettä opiskeleva Scolari totesi, että sovellus rikkoo Brasilian lakia.

Scolarin mielestä sovellus halveeraa miehiä. Sovelluksen idea on se, että naiset voivat arvioida Facebookissa olevia miehiä ja antaa heille arvosanoja eri kategorioissa. Näin muut naiset pääsevät kartoittamaan mahdollista treffikumppania ja hänen ominaisuuksiaan etukäteen. Vaikka miehet eivät olisikaan Lulu-nimisen sovelluksen varsinaisia asiakkaita, heitä pääsee silti arvostelemaan erilaisilla hashtageilla, jos mies on Facebookissa. Naiset voivat arvostella esimerkiksi miesten seksuaalisia edesottamuksia sivulla.

Scolari on voittanut ensimmäisen erän yrityksen kanssa, sillä sovellus on ollut suljettuna väliaikaisesti. Lulun sivulla kerrottiin, että sovellusta muokataan parhaillaan, ja se on siksi kiinni.

- Ihmisillä on oltava oikeus yksityisyyteen myös internetissä. Toivon, ettei kukaan pääse kommentoimaan Facebookissa anonyymisti miesten ominaisuuksia, Scolari pauhaa.

Nähtäväksi jää, saako sovellus jatkaa toimintaansa.

Lähde: Mashable.com

Kilpailut

Uusimmat