Kuva: AOP

Nizzassa lomaileva suomalaismies: "En olisi uskonut, että näin voisi tapahtua täällä"

15.07.2016 09:35 - Tiina Svensk

Radio Cityn Kesäaamu tavoitti paikalla olleen suomalaismiehen, joka kertoo illan tapahtumista.

Nizzassa viime yönä tapahtunut terrorismiksi epäilty isku on pysäyttänyt koko kaupungin. Viime yönä Ranskan kansallispäivän juhlan pysäyttäneessä veriteossa on menehtynyt ainakin 80 henkilöä.

Radio Cityn Kesäaamun Eppu Salminen tavoitti heti perjantaiaamuna tamperelaisen Akira Ropon, joka on perheineen lomailemassa Nizzassa.

Viranomaiset tulivat paikalle nopeasti

Ropo kertoo majoittuvansa hotellissa, joka on vain 1,5 kilometrin päässä itse tapahtumapaikasta. Mies kertoo, ettei onneksi kuitenkaan ollut edellisenä iltana seuraamassa juhlaa paikan päällä:

- Me katsottiin ilotulitteita parvekkeelta. Se oli näyttävä ja pitkä ilotulitus, Ropo kuvailee, ja kertoo, että tapahtumaan alkoi vasta hetken päästä.

- Ensin alkoi kuulua ambulanssin ääniä. Tai poliiseja taisi mennä ensin, ja ajateltiin että valtionjohtaja siirtyy paikasta toiseen. Mutta sitten ambulanssien ja poliisiautojen määrä alkoi olla niin iso, että ajateltiin että nyt on tapahtunut jotakin, Ropo huokaisee.

Tiedon tapahtumista hän kertoo löytäneensä lopulta Twitteristä, jonne illan tapahtumia päivitettiin lähes reaaliajassa pitkin yötä.

Aamu koitti kaupunkiin hiljaisena

Ropo kertoo aamun valjenneen järkyttävien tapahtumien jälkeen hiljaisena, mutta valoisana. Ihmisiä ei näy juurikaan kaduilla, ja itse tapahtumapaikka on todennäköisest vielä eristetty:

- Yöllä alkoi miettimään tätä. Missä tahansa voi tapahtua mitä tahansa, mutta en olisi ikinä uskonut että täällä. Vetää hiljaiseksi, Ropo kertoo Cityn Kesäaamulle.

Vaikka ulkona on hiljaista, Ropo perheineen aikoo suunnata ulkoilmaan vielä tämän päivän aikana. Perhe ei ole keskustellut paikallisten kanssa, mutta tietoa tapahtumista saa paikallisista tiedotusvälineistä, jotka ovat täynnä informaatiota iskusta ja sen seurauksista.

Huolimatta järkyttävistä tapahtumista Ropo kertoo lomailevansa Ranskassa vielä sunnuntaihin asti, jolloin perhe palaa takaisin Suomeen.

Kuuntele Radio Cityn Kesäaamua arkipäivisin 7-12.

Lue myös: Nizzassa järkyttävä isku: Sosiaalinen media täyttyi osanotoista

Kilpailut

Uusimmat