Nuori nainen alkoi kaljuuntua rajusti - syynä nutturakampauksen liikakäyttö

26.09.2016 16:30 - Rea Tallgren

Asiantuntijoiden mukaan hiusraja todella saattaa karata otsalta, jos tiukkaa nutturaa tai poninhäntää käyttää liian usein.

Diva Hollands harrasti baletti kolmevuotiaasta lähtien. Harrastus vaati sitä, että hiuksia pidettiin tiukalla nutturalla päivittäin. Hollands sai huomata hiustensa kärsivän tiukalla nutturalla pitämisestä ja 13-vuotiaana kaunokaisen hiusraja alkoi karata kauemmas otsalta. 

Hollandsia kiusattiin rajusti. Hän alkoi peitellä hiusrajaansa kaikin mahdollisin keinoin. Epävarmuus kulki Hollandsin mukana niin, että kun hän tapasi kihlattunsa, ei hän antanut tämän nähdä hiusrajaansa ensimmäiseen puoleen vuoteen.

Viime vuonna Hollands päätti hakea apua. Hän oli synnyttänyt kaksi lasta ja raskauksien myötä hänen hiuksensa olivat harventuneet entisestään. 

Hollandsille istutettiin kahdeksan tunnin operaatiossa hiuksia kaljuun kohtiin. Nyt, vajaata vuotta myöhemmin mallina elantonsa ansaitseva Hollands on todella tyytyväinen hiuksiinsa. 

Hollands on päättänyt kertoa tarinansa jotta muut saisivat siitä voimaa ja ymmärtäisivät, että kaljuuntumisessa ei ole mitään hävettävää.

Toisaalta Hollandsin tarinasta kirjoittava Good Housekeeping -sivusto varoittaa myös, että hiusten pitäminen jatkuvasti tiukalla nutturalla saattaa saada aikaan samanlaista hiustenlähtöä muillakin. Sen haastatteleman asiantuntijan mukaan kampauksen ei pitäisi aiheuttaa kiristävää tunnetta iholle, tai ainakaan sellaisia kampauksia ei kannattaisi usein pitää hiuksissaan. 

Lue myös: Nainen unohti lompakon kotiin - kampaaja ei antanut poistua salongista ennen maksua

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat