"Oletko kyllästynyt olemaan läski ja ruma..." - Kuntosalin mainos sai ihmiset suuttumaan

11.08.2016 14:45 - Iiro Myllymäki

Sama kuntosaliketju on aiemminkin kohauttanut mainostaulullaan.

Isossa-Britanniassa Derbyshiressä kuntosaliketju Fit4Less on herättänyt kyseenalaista huomiota uudella mainostaulullaan. Metro-sivusto kertoo, että isossa mainostaulussa lukee: ”Oletko kyllästynyt olemaan läski ja ruma? Ole vain ruma.”

Sama kuntosaliketju herätti kohua aiemmin keväällä samantyylisellä mainostaulullaan, joka lopulta päädyttiin poistamaan. Mainoksessa oli kuva ufosta ja alienista ja tekstinä luki: ”Ne tulevat… Ja kun ne saapuvat, ne ottavat läskit ensin.”

Kiusaamisenvastainen Combat Bullying -järjestö älähti mainoksesta, ja järjestön perustaja Natalie Harvy on ilmaissut tyytymättömyytensä myös uuteen mainokseen.

- En ymmärrä, miksi on olemassa tällaista mainostamista. Se on melkein kuin ihmisten häpäisemistä, Harvy sanoo.

Saanut myös puolustusta

Kuntosaliketju on puolustautunut kritiikiltä tiedotteessa.

”Fit4Less on brändi, joka ei ota itseään liian vakavasti. Kampanja tulee nähdä kevytmielisenä hupina, emmekä todellakaan halua loukata ketään. Ottamalla kevytmielisen lähestymistavan mainontaan pystymme tavoittamaan suuremman yleisön ja saamaan huomion ihmisiltä, jotka eivät reagoisi perinteiseen kuntosalimainontaan”, tiedotteessa kirjoitetaan.

Myös jotkut Twitter-käyttäjät ovat nousseet puolustamaan hauskana pitämäänsä mainosta. IainReid92-nimimerkkinen käyttäjä kirjoittaa: "Mikä sääli, että elämme maailmassa, jossa ihmiset loukkaantuvat niin helposti. Fit4Less-mainos on hauska! Se ei kohdistu ketään tiettyä henkilöä vastaan."

"Mahtavaa. Täydellistä markkinointia. Yhteiskunta on vain liian herkkä", kirjoittaa Pacethepixie-nimimerkki.

Lue myös: Spriten "naisvihamielinen" ja "loukkaava" kampanja herätti kohun - mainokset vedettiin pois

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat