Onko tässä Suomen kevään noloin urheilufarssi?

11.04.2012 11:17 - Mikko Räsänen

Jääkiekon SM-liigassa pelataan pudotuspelejä, mutta Koripalloliitto tekee parhaansa varastaakseen päähuomion kiekolta. Ikävä kyllä huomiota ei varasteta positiivisilla keinoilla, vaan farssia muistuttavalla pelleilyllä.

Koko soppa sai alkunsa, kun Korisliigan pudotuspeleihin valmistautuva Loimaalainen Nilan Bisons suunnitteli, että ensimmäisen pudotuspeliottelun alussa laulettaisiin Maamme-laulu.

Tieto suunnitelmasta kantautui Korisliigan korviin ja se tyrmättiin mahdottomana. Valavuoren mukaan liiga kielsi Bisonsia lisäämästä Maamme-laulua ottelun alkuun ja uhkasi Bisonsia sakoilla, jos kieltoa rikotaan.

Nilan Bisonsin urheilujohtajana lokakuuhun asti toiminut Aleksi Valavuori toi asian julkisuuteen kertomalla tapahtuneesta Facebookissa ja Twitterissä. Siitä tieto lliiton tiukasta linjasta levisi julkisuuteen.

Yle haastatteli Valavuorta, joka antoi täyslaidallisen Korisliigan suuntaan.

- Koko liigan johto on pielessä ja tämä on vain yksi osoitus siitä. Korisliigan johdossa ei ole ymmärrystä urheilukulttuurista eikä huippu-urheilusta, Valavuori tylytti Ylen haastattelussa.

Farssiksi koko soppa muuttui viimeistään tänään, sillä Valavuori kertoo saaneensa Koripalloliitolta seuraavan viestin:

"Aleksi Valavuori on määrätty Koripalloliiton toimesta väliaikaiseen toimintakieltoon. Väliaikaisen toimintakiellon perusteena on epäily siitä, että Aleksi Valavuori on saattanut syyllistyä kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 4 ja 5 kohdan mukaan rangaistavaksi säädettyihin tekoihin alla olevan lausunnon antamisessa. Kuripitopäällikkö toivoo sinulta selvitystä roolistasi Nilan Bisons- joukkueessa. Selvitys on toimitettava koripalloliitolle 13.4.2012 klo 14.00 mennessä."

Valavuori toimi Nilan Bisonsin urheilujohtajana viime lokakuuhun asti, mutta erosi tehtävästään 4. lokakuuta. Virallisen tiedon mukaan Valavuori ei ole Bisonsin toiminnassa enää mukana muuten kuin äänekkäänä fanina. Siten Koripalloliitto saattoi tehdä tänään urheiluhistoriaa, sillä tämä lienee ensimmäinen kerta, kun valtakunnallinen lajiliitto asettaa yksittäisen katsojan toimintakieltoon.

"Koripalloliitto on tänään määrännyt Valavuoren toimintakieltoon. Syy: Mielipiteen ilmaisu. Synnyinkö sittenkin Pohjois-Koreaan?", Valavuori kysyy Twitterissä.

Seuraa tapauksen kehittymistä Aleksi Valavuoren Twitter-sivulla.

Mikko Räsänen on Voicen uutispäällikkö

Kilpailut

Uusimmat