Opiskelijoiden vastaisku raiskaajia vastaan: hyökkääjää vahingoittavat vaatteet

07.06.2013 13:15 -

Vaatteiden ei tarvitse enää tehdä kantajastaan pelkästään hyvännäköistä ilmestystä. Uudet innovatiiviset ideat asusteissa suojaavat käyttäjää hyökkäyksiltä.

Maailmalta viime aikoina kantautuneet useat raiskausuutiset ovat saaneet nuoret opiskelijat kollektiiviseen vastaiskuun tätä surullista ilmiötä vastaan.

Daily Mailin mukaan kolme intialaista insinööriopiskelijaa suunnitteli rintaliivit, jotka antavat yhteensä 82 sähköiskua, jos joku käy kimppuun. Liiveihin on lisäksi rakennettu GPS-satelliittipaikannusjärjestelmä, joka aktivoiduttuaan lähettää hätäviestin lähistöllä olevalle poliisilaitokselle.

Yksi laitteen kehittäjistä Manisha Mohan painottaa, että yhteiskunnan uhille on pistettävä loppu keinolla millä hyvänsä.

- Tämä oli meidän vastaisku Intiassa tapahtuneisiin joukkoraiskauksiin. Tutkimusten mukaan hyökkääjä tarttuu ensiksi kohteensa rinnukseen, joten päätimme luoda markkinoille sähköiskun antavat rintaliivit. Liivin olkain on eristetty kuppiosasta, joten käyttäjä ei tunne mitään, jos laite aktivoituu, Mohan kertoo.

Kaksi muuta intialaista muotisuunnittelijaopiskelijaa ovat myös ottaneet osaa raiskaustenvastaiseen toimintaan suunnittelemalla takin, joka nappia painamalla antaa lamautusasetta vastaavan 110 voltin sähköiskun hyökkääjälle.

Kaksi ruotsalaisteiniä taas suunnittelivat vyön, joka varmasti hidastaa hyökkääjän aikeita ja antaa lisäaikaa avun saantiin. Vyössä oleva metallisolki pitää avata viistottaista kuviota pitkin.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat