Tule onnellisemmaksi ja lopeta itsesi vertaaminen muihin - 4 vinkkiä

29.11.2013 15:15 - Linda Arponen

Jokainen on oma yksilönsä eikä kopio muista.

Monilla on tapana vertailla itseään ja omia saavutuksiaan muihin. Tällä tavalla voi kuitenkin usein pettyä ja tuntea itsensä vähempiarvoiseksi.

Seuraavassa neljä vinkkiä, joiden avulla voit lopettaa itsesi vertaamisen muihin ihmisiin.

1. Ota itsestäsi selvää

Itsetunnon avulla voit nähdä toisten saavutukset ja tulla paremmaksi, et katkerammaksi. Listaa sanoja, jotka kuvaavat sinua: älykäs, voimakas, lempeä, äiti, ystävä, edelläkävijä. Arvosta itseäsi, jolloin et halua olla kukaan muu.

2. Etsi merkitystä, älä hyväksyntää

Jos vietät elämäsi jahdaten tunnustusta, menee kaikki aika murehtiessa menetettyjä tilaisuuksia. Jos teet työtä saavuttaaksesi unelmasi, ei paikallasi nokkimisjärjestyksessä ole enää väliä.

3. Ymmärrä, että kaikilla on omat vahvuutensa

Vanhempasi saattoivat käskeä sinua istumaan suorassa kuten veljesi tai siivoamaan huoneesi kuten siskosi. Lopputuloksena opimme vertaamaan tekojamme muiden tekoihin. Siitä ei kuitenkaan ole hyötyä, sillä jokaisella yksilöllä on ainutlaatuiset taitonsa.

4. Jäljittele toimivia asioita

Kun joku tekee jotain hyvin, arvioi, millä keinoin hän onnistui ja selvitä, miten voisit sisällyttää nuo ominaisuudet omaan elämääsi. Jos se on mahdollista, hienoa! Jos ei, palaa kohtaan yksi ja pysy omana itsenäsi.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat