Kuva: Fotolia

Pidätkö surkeista elokuvista? Olet todennäköisesti fiksumpi

06.08.2016 19:15 - Emma Ylistalo

Ei hätää, vaikka Oscar-palkitut elokuvat eivät olisikaan suosikkejasi. Tutkimuksen mukaan huonoja elokuvia katsovat ovat paremmin koulutettuja.

Onko sinua joskus moitittu surkeasta elokuvamaustasi? Et ehkä pidä Oscar-palkintoja kahmineista elokuvista niin paljon kuin surkeista kauhuelokuvista tai hölmöistä komedioista.
Nyt sinun ei nimittäin tarvitse enää potea huonoa omaatuntoa kyseisestä asiasta, sillä mieltymys huonoihin elokuviin, voi tarkoittaa, että olet muita fiksumpi.

Poetics-sivustolla julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka tykkäsivät katsoa huonoja elokuvia, katsoivat niitä usein "ironisesti". Tutkimuksessa selvisi myös, että heillä oli "keskivertoa parempi koulutus".

Huonoiksi elokuviksi määriteltiin tässä tapauksessa halvat elokuvat, eli esimerkiksi pienen budjetin kauhuelokuvat. Tutkimuksessa nimittäin selvisi, että ihmiset, jotka nauttivat näistä elokuvista, olivat elokuvaharrastajia, jotka katsoivat näitä elokuvia ironisesti nauttiakseen siitä, kuinka huonoja ne olivat - ja analysoivat niitä.

Tällaisille katsojille surkeat leffat edustavat mielenkiintoista ja tervetullutta poikkeamaa valtavirtaelokuvista. Tutkija Keyvan Sarkhoshin tutkimustulokset kertovat, että nämä ihmiset ovat keskivertoa koulutetumpia, jolloin he myös ovat kiinnostuneita erilaisista taiteen muodoista.

Tutkimuksessa ei siis luultavasti ollut kyse ihmisistä, jotka katsovat ainoastaan surkeiksi arvioituja elokuvia, mutta tutkimusta voi toki pitää hyvänä syynä katsoa silloin tällöin hömppäelokuva. 

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Televisiosarjojen katsominen yhdessä parantaa suhdetta

Kilpailut

Uusimmat