Kuva: Senja Rapila

Pin-up-tähti Sini Ariell kammosi Suomeen palaamista: "Tuli hirveän vahva kuolemanpelko"

07.07.2016 18:45 - Iiro Myllymäki

Australiaan muuttanut malli ei siedä suomalaisten pahansuopaisuutta ja halua murskata toisten unelmia.

Australiassa aviomiehensä kanssa nykyään asuva pin up -malli ja tatuointitaiteilija Sini Ariell (ent. Tarkkinen), 34, koki alkuviikosta karmivia hetkiä juuri ennen Suomeen lähtöä. Yöllä nukkumaan mennessään Ariell myönsi miehelleen Stuart Bondsille olevansa peloissaan vierailusta Suomeen. Suomeen, jossa nainen on ollut ankaran koulukiusaamisen ja myöhemmin ilkeämielisen nettikommentoinnin uhrina. Pelko kärjistyi paniikkikohtaukseksi.

- Minulla oli sellainen tunne, että Suomessa ihmiset leiriytyvät minua vastaan ja haluavat minulle pahaa. Sitten minulle tuli hirveän vahva kuolemanpelko. Olin satavarma siitä, että jos menen Suomeen, kuolen. Kävin siinä samalla läpi traumoja, jotka jäivät lapsuuden koulukiusaamisesta, Ariell kertoo Voice.fi-sivustolle.

Paniikin keskellä Ariell sai tukea miehestään, ja kohtauksen lopulta laannuttua hän purki tapahtuneen rehelliseksi Facebook-päivitykseksi. Kirjoituksessa nainen ei halunnut peitellä edes sitä, että paha olo ja paniikki lopulta pakottivat naisen oksentamaan.

Ahdistuskohtaus tuli Sini Ariellille yllätyksenä, sillä hän luuli jo päässeensä sinuiksi menneisyytensä kanssa. (kuva: Senja Rapila)

Kiusaamisen arvet eivät häviä

Nyt hetken Suomessa vietettyään Ariell on saanut ahdistuksen laantumaan. Tähän auttoivat lukuisat kannustavat kommentit Facebook-päivitykseen ja perheen ja ystävien näkeminen Suomessa.

- Halusin jakaa nämä kokemukset, jotta pystyn sitä kautta puhumaan kiusaamista vastaan. Olen ollut mukana monessa koulukiusaamisen vastaisessa kampanjassa. Tässä paniikkikohtauksessa tietyllä tavalla kulminoitui, että on tärkeää puuttua kiusaamiseen ajoissa, koska kiusaamisen arvet seuraavat aikuisikään asti, Ariell kertoo.

Kaikesta huomaa, että aihe on Ariellille tärkeä. Muun muassa Tatuointistudio HelsINK-tv-ohjelmasta tunnettu nainen puhuu kiusaamisesta paljon ja avoimesti vilkaisemattakaan ravintolan pöydällä olevaan täyteen kahvikuppiinsa. Ariell haluaa painottaa, ettei kiusaaminen lopu koulun päättymiseen. Myös aikuiset osaavat yhtä lailla eristää ihmisiä joukostaan ja liittoutua jotakuta vastaan.

- Se on sairasta. En tiedä, miksi kenelläkään on tarve hajottaa toisen ihmisen psyyke.

Ariell uskoo, että joutui koulukiusatuksi räväkän ja näkyvän persoonansa vuoksi. (kuva: Senja Rapila)

Vihamielinen nettikommentointi satuttaa

Julkisuuden henkilönä Ariell on kokenut myös sosiaalisen median ja nettikommentoinnin nurjimmat puolet. Ariell on sopinut perheensä kanssa, että kukaan ei googleta hänen nimeään, jotta mielipahalta vältytään. Vaikka Ariell on päättänyt olla lukematta nettikommentteja, negatiivisia viestejä kantautuu naisen korviin muun muassa tuttujen niistä hänelle kertomina tai sähköpostitse. ”Jos näen sut Helsingissä, tapan sut” edustaa kommenttien vihamielisintä laitaa.

- On myös kirjoitettu, että ”on hienoa, että et voi saada omia lapsia, koska olisit häpeäpilkku kaikille maailman äideille”. Se pysäyttää. Miten joku voi haluta toiselle noin paljon pahaa? Ariell ihmettelee.

- Joskus tekisi mieli antaa täydeltä tuutilta nettikommentoijia vastaan. Ihminen minäkin vain olen, Ariell sanoo. (kuva: Senja Rapila)

Australiassa helpompi hengittää

Ariell on asunut viimeisimmät yhdeksän kuukautta Australiassa. Siellä nainen on tuntenut olonsa vapautuneeksi. Asenneilmasto on kannustava, ja muiden menestyksestä ollaan iloisia. Ero Suomeen on naisen mielestä valtava.

Ariell ei halua tehdä yleistyksiä kaikista suomalaisista, mutta kokee, että Suomessa on paljon pahansuopaisuutta, selän takana juonittelua ja halua tuhota muiden unelmia. Ariell aikookin jäädä pysyvästi Australiaan asumaan. Hän ei kuitenkaan kanna kaunaa kiusaajilleen, vaan pyrkii aina vastaamaan pahaan hyvällä.

- En anna vihalle sijaa sydämessäni. Annan heille anteeksi.

Lue myös: Inked-tatuointilehti julkaisi alastoman suomalaiskaunottaren kuumat poseeraukset

Lue myös: Nainen ikuisti paniikkikohtauksensa kameralle - haluaa jakaa tärkeän viestin ihmisille

Kilpailut

Uusimmat