"En tiennyt, kuinka ihanalta halaus voi tuntua" - nainen kertoo, mikä kaikki äitiydessä yllätti

17.11.2014 21:45 - Susanna Karttunen

Vanhempana olemisessa on monia odottamattomia erittäin haastavia sekä uskomattoman ihania asioita.

Pienen pojan äiti kertoo Women's Health Magazinen artikkelissa, mitkä asiat tulivat hänelle synnytyksen jälkeen yllätyksenä.

1. Kehon eritteet eivät enää ällötä minua

"Kaksi vuotta sitten en olisi voinut kuvitella työntäväni kättäni kakkaiseen vessanpönttöön. Nyt kun minulla on lapsi, pystyn helposti koskemaan eritteisiin, jotka olisivat ennen saaneet minut yökkäämään.

Pyyhin poikani Theon valuvan nenän paljaalla kädelläni ja pesen luontevasti kakat pois vaipoista. Vaatteeni ovat olleet syljen ja oksennuksen peitossa, mutta en välitä."

2. Rakastuin ensisilmäyksellä

"Kun olin raskaana, ihmiset sanoivat minulle, että tulisin rakastumaan vauvaani heti ensisilmäyksellä. Olin kuitenkin skeptinen. Minun oli vaikea uskoa, että voisin olla niin hullaantunut johonkuhun, jota en tuntenut.

Kun kätilö antoi Theon syliini, rakastuin häneen kuitenkin heti. Outoa kyllä, ei tuntunut yhtään siltä, että tapaisin hänet vasta ensimmäisen kerran. Tunsin itseni niin kiintyneeksi poikaani, että hän tuntui tavallaan minun jatkeeltani."

3. Synnytyksen jälkeen näytin puoli vuotta raskaana olevalta

"Minusta tuntuu, että kaikki naiset tietävät tämän, joten en ymmärrä, miten se oli jäänyt minulta kuulematta. Tietysti tajusin, että minulla tulisi olemaan raskauden jälkeen muutama lisäkilo, mutta minulle tuli täytenä yllätyksenä, että näytin raskaana olevalta vielä muutama viikko synnytyksen jälkeenkin."

4. Imettäminen on todella vaikeaa

"Lapsen imettäminen kuulostaa luonnolliselta ja vaistomaiselta prosessilta. Se on kuitenkin yksi vaikeimmista tekemistäni asioista. En tiennyt, että lapsi täytyy opettaa rintaruokintaan. Ensimmäiset puoli vuotta puolet päivistäni oli omistettu imettämiselle ja rintapumpun käytölle, toiset puolet rintaruokintavinkkien etsimiseen Internetistä ja ystäville soittamiseen neuvojen saamiseksi."

5. Minulla ei ollut aavistustakaan, kuinka ihana halaus voi olla

"Rakastan aviomieheni ja koirani halimista. Mutta mikään ei ole parempaa kuin vauvan syleily. Silloin ei ole mitään muuta paikkaa, jossa mieluummin sillä hetkellä olisin. Kun Theo laittaa käteni kaulani ympärille, pussaa minua poskelle, painaa päänsä rintaani vastaan ja huokaisee tyytyväisenä, elämä on yksinkertaisesti... täydellistä."

Uutisoimme aiemmin tutkimuksesta, joka selvitti, kuinka hurjan määrän asioita äidit päivittäin hoitavat. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat