"Ranskalaisten naisten kuuluu olla hoikkia": Ylipainoisten syrjintä näkyy jopa vaatekaupoissa

30.12.2013 16:15 - Senni Loikala

Chic, hoikka ja elegantti: näitä sanoja käytetään usein kuvaamaan kauneudestaan tunnettuja pariisittaria. Syvälle iskostunut mielikuva täydellisestä ranskalaisnaisesta häiritseekin maassa asuvien ylipainoisten naisten elämää.

Ranskalaisnaisten kauneus on maailmankuulua. Heidän tiedetään olevan aina hoikkia ja elegantteja. Daily Mail -lehden nettisivustolla pääsevät kerrankin ääneen pariisittaret, jotka eivät istu täydelliseen ranskalaisnaisen imagoon.

50-vuotias taidegalleristi Isabelle kertoo, että ylipainoiset naiset joutuvat vaikeuksiin  vaatekaupoissa Ranskassa. Sieltä ei nimittäin tahdo löytyä tarpeeksi isoja kokoja. Vielä suurempia ongelmia ylipaino aiheuttaa kuitenkin työnsaannissa.

- Jos olet lihava, et saa hakemaasi työpaikkaa. Mutta jos olet kunnossa, olet tyylikäs, todella hoikka ja elegantti, pärjäät paremmin, kertoo Isabelle.

Isabelle on ylpeä, että hänellä on enemmän muotoja kuin ranskalaisnaisilla yleensä. Hänellä on tyytyväisyyteen mahdollisuus, sillä Isabelle työllistää itse itsensä. Muut ylipainoiset pariisittaret joutuvat kuitenkin kohtaamaan vaikeuksia työnhaussa.

- Toiset tahtovat jopa nähdä nälkää, koska tässä yhteiskunnassa ajatellaan lihavan naisen olevan epäonnistunut, sanoo lihavien ranskalaisnaisten asioista kirjoittanut  toimittaja Peggy Frey.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat