Radiolähetyksessä kuultiin pysäyttävä tarina: "Sain puhelinsoiton, ettei isäni ole isäni"

27.08.2014 10:03 - Rea Tallgren

Voicen Herättäjät saivat langan päähän Heidin, jonka elämä sellaisena kuin hän oli siihen tottunut, mullistui muutama päivä sitten puhelinsoiton myötä.

Kun Heidi, 25, oli kaupungilla hiljattain, luuli hän, että edessä olisi aivan tavanomainen päivä. Pian Heidin puhelin kuitenkin soi, ja hän sai puhelun, joka muutti kaiken - hänen historiaansa myöten.

Voicen Herättäjille tarinansa kertonut Heidi muisteli tapahtunutta vakavalla äänellä.  Puhelimen päässä oli mies, jonka Heidi sanoi tietävänsä, mutta jota hän ei kuitenkaan kunnolla tunne. Mies kertoi Heidille olevansa hänen biologinen isänsä.

- Menin aivan shokkiin, en osannut sanoa mitään, mitä tekisin.

Heidin äiti ei ollut ikinä maininnut, ettei Heidin kaikki nämä vuodet isänä pitämä mies olisi hänen isänsä, eikä Heidikään ensin tiennyt, mitä olisi ajatellut.

- Sitten asiaa ryhdyttiin selvittämään ja kävi ilmi, että kyllä se paikkansa piti, hän kertaa.

Myöskään Heidin isänään pitämä mies ei tiennyt asiasta. Biologinen isä ei kuitenkaan halunnut enää olla asiasta vaiti.

- Hän vain koki, että nyt on aika kertoa. Hän sanoi ajatelleensa minua joka päivä. 

Heidi ei vielä tiedä, mitä tieto tarkoittaa hänen tulevaisuutensa kannalta. Äitinsä ratkaisuun olla kertomatta asiaa hän sanoo olevansa lähinnä pettynyt ennemminkin kuin vihainen.

- Kyllä minä hänenkin kanssaan juttelin, mutta en osannut oikein mitään sanoa. Täytyy vähän sulatella vielä tilannetta. Ei tämä mikään välirikko ole. Kyllä aika monta kysymystä on, mutta uskon, että me saamme ne selvitettyä, Heidi avaa tuntojaan.

Biologisen isän löytyminen ei tule muuttamaan Heidin suhtautumista isään, jonka hän on aina tuntenut ja jonka tyttärenä hän on kasvanut.

- Uskon tutustuvani biologiseen isääni, mutta kasvatti-isäni tulee kyllä aina silti olemaan minun isäni, nuori nainen summaa.

Kuuntele pysäyttävä puhelu tästä.

Herättäjät Niina Backman, Anssi Honkanen ja Samuel Nyman äänessä arkisin klo 6-10.

Kilpailut

Uusimmat