Shokeeraava video järkyttää tupakoitsijoita - katso

01.01.2013 21:15 - Niina Jokiaho

Tupakan vastaisissa kampanjoissa kuvat vaikuttavat usein enemmän kuin sanat. Englannissa julkaistu uusi valistusvideo on iljettävää katseltavaa.

Englannin terveysministeriö on ottanut käyttöön kovat visuaaliset aseet taistelussa tupakointia ja sen aiheuttamia haittoja vastaan. Tuore video havainnollistaa, mitä tupakoitsijan keuhkoissa tapahtuu kun hän polttaa.

Mainoksen mukaan syöpäkasvaimiksi kehittyvät muutokset alkavat jo 15 tupakan polttamisen jälkeen. Kuvat, joilla asia kerrotaan, ovat todella iljettäviä - ja todennäköisesti myös tehokkaita. Videota ei suositellakaan kaikkein herkimmille katsojille.

Terveysviranomaisten tutkimuksen mukaan Briteissä joka kolmas tupakoitsija uskoo, että tupakoinnin vaaroja liioitellaan. Miljoonia puntia maksaneella kampanjalla halutaan herätellä tupakoitsijoita paheen todellisesta vaarasta. Mainos tulee olemaan esillä televisiossa, netissä ja lehdissä helmikuussa.

Mainoksesta on esimerkiksi BBC:n sivuilla virinnyt vilkas keskustelu. Moni kommentoijista pitää mainoksen animaatiota järkyttävänä, mutta haluasi että mainoksissa näytettäisiin vieläkin realistisempiakin kuvia kuolevista tupakoitsijoista.

Kilpailut

Uusimmat