Kuva: AOP

Snapchat poistaa "ärsyttävimmän" ominaisuutensa - käyttäjät ylistävät muutosta

08.10.2016 14:15 - Iiro Myllymäki

Pian voit taas katsoa kavereidesi snäpit erikseen ilman, että sovellus pyörittäisi seuraavan käyttäjän snäpin automaattisesti perään.

Maaliskuun lopussa Snapchat-sovellus teki merkittävän muutoksen siihen, miten sovelluksen käyttäjät katselevat seuraamiensa ihmisten kuvia ja videoita, eli ”snäppejä”. Tuolloin sovellus lanseerasi niin sanotun Auto advance -ominaisuuden, jonka myötä eri käyttäjien snäpit esitettiin automaattisesti peräkkäin.

Tuolloin uusi ominaisuus keräsi paljon kritiikkiä, ja monet tiedustelivat, pystyykö muutoksen perumaan. Esimerkiksi NY Mag -lehdessä ominaisuutta kutsutaan Snapchatin ärsyttävimmäksi. Nyt näiden kritisoijien ilonpäivä on koittanut, sillä Snap-nimellä nykyään kulkeva yritys on kertonut luopuvansa Auto advance -ominaisuudesta kokonaan.

”Joskus haluamme vain nähdä, mitä läheiset ystävämme ja perheenjäsenemme tekevät emmekä kaikkien kavereidemme tekemisiä. Auto advance esti tämän”, Snap kirjoittaa uutisblogissaan.

Sovelluksen käyttäjät ovat ottaneet uutisen ilolla vastaan.

”Snapchat vihdoinkin luopuu auto advancesta. Luojan kiitos tuo painajainen on nyt ohi”, kirjoittaa Diane McCarty Twitterissä.

”Olen viime aikoina käyttänyt Snapchatia enemmän. Turhauduin Auto advancen kanssa. Hyvä veto [luopua siitä]”, kommentoi puolestaan Jan Dawson.

Auto advance -ominaisuuden ystäville on luvassa kuitenkin kompromissi, jonka ansiosta snäppejä voi tulevaisuudessakin katsoa useammalta käyttäjältä putkeen. Käyttäjä voi laatia tiettyjen kavereidensa snäpeistä soittolistan, jolloin näiden kavereiden snäpit näkyvät katsottaessa peräkkäin.

Snäppien erikseen katsomiseen palataan ensin joissain Android-puhelimissa, mutta pian muutoksen on määrä tulla voimaan kaikissa Androidin ja iOs:n puhelimissa.

Lue myös: Snapchat muutti nimensä ja teki yllättävän julkistuksen - mullistaako videokuvaamisen?

Lähteet: NY Mag, Business Insider

Kilpailut

Uusimmat