Somalinuorukainen yllätti kodittoman Helsingissä - Facebook-päivitys leviää vauhdilla

17.08.2015 16:55 - Mikko Räsänen

Kun koditon mies käveli eilen illalla McDonaldsiin Helsingissä, ei hän osannut arvata, millaisen käänteen ilta tulisi saamaan. 

Facebookissa leviää vauhdilla Abdirisak Dhuubowin tekemä päivitys. Dhuubow oli ystävänsä kanssa McDonaldsissa Helsingissä, kun he näkivät kodittoman miehen astelevan sisään. Koko tarina kerrotaan päivityksessä, joka on nähtävissä alla. 

Voice tavoitti Dhuubowin, joka on yllättynyt päivityksensä villistä leviämisestä. Haastatteluhetkellä päivityksen oli levinnyt jo kymmenien tuhansien ihmisten nähtäville ja siitä oli käynyt tykkäämässä yli 5500 lukijaa.

- En olisi ikinä osannut arvata tätä.

Hän muistelee mielellään eilistä kohtaamistaan kodittoman miehen kanssa. 

Miksi ylipäätään menit juttelemaan miehen kanssa?

- Hän näytti olevan avun tarpeessa. Minut on kasvatettu niin, että jos joku tarvitsee apua, niin silloin on pakko auttaa, Dhuubow kertoo.

Mies yllättyi, kun nuorukainen tuli tekemään tuttavuutta. 

- Hän oli ihmeissään, mutta juttelimme ihan normaalisti. Kysyi, onko hänellä nälkä ja haluaisiko hän ruokaa. Mies sanoi, että voisi ottaa juotavaa. Sanoin ettei tarvitse ujostella, ja mies myönsi, että hänellä on nälkä.

Nuorukaiset ostivat miehelle kaksi big mac -hampurilaista, suuret ranskalaiset ja suuren juoman sekä jäätelön jälkiruuaksi. 

- Veimme vielä pillit, ketsupit ja paperit. Miehen silmistä vuoti kyyneleitä ja hän kiitteli vuolaasti. 

Viime aikoina rasismi, suvaitsevaisuus ja maahanmuuttokriittisyys ovat olleet toistuvasti otsikoissa. Dhuubowin Facebook-päivityksen lopussa oleva viesti on siksi erityisen ajankohtainen.

"Olen somalialainen, olen syntynyt Somaliassa, asun Suomessa ja kunnioitan suomalaisia ja uskon, että tekemällä hyvää kokee hyvää" 

Voice kertoi taannoin videosta, jolla kodittomat kertovat omia elämäntarinoitaan. Lopuksi kodittomat yllätettiin paljastamalla, että he saavat haastattelusta palkkion. Katso video täällä.

Abdirisak Dhuubow on The Voicen herättäjien haastattelussa huomenna

Herättäjät
The Voice

Arkisin klo 06-10 

Kilpailut

Uusimmat