Kuva: YouTube

Somejulkkis joutui hakkereiden hyytävän tilikaappauksen uhriksi: "Tämä on vasta alkua"

08.03.2017 10:00 - Erica Alaluusua

Hakkerointiryhmä on tähän mennessä lisännyt Danielle Bregolin Instagram-tilillä kolme videota, ja on luvannut lisää olevan tulossa.

Dr. Phil -keskusteluohjelmassa vieraillut Danielle Bregoli nousi julkisuuteen, kun ohjelman jakso levisi internetiin. Jaksossa Bregoli on epäkunnioittava äitiään kohtaan, ja hänen Cash me outside, how bow dah -lausahduksensa alkoi levitä kulovalkean tavoin.

Bregoli on kerännyt yllättäen valtaisan suosion internetissä, ja hänen Instagram-tilillään on yli 7,3 miljoonaa seuraajaa. 

Eilen, 7. maaliskuuta, Bregolin käyttäjätili kuitenkin kaapattiin Face Security Group -nimisen hakkerointiryhmän toimesta. He muuttivat tilin nimen sekä profiilikuvan, ja nyt tilille on lisätty kolme videota. Profiilin kuvaukseen on ilmaantunut myös venäjänkielinen teksti, jossa lukee "Демократия умирает во мрак", suomeksi "demokratia kuolee pimeässä".

Ensimmäisellä videolla karmiva ääni kritisoi Bregolin päätymistä idoliksi.

"This is the modern day celebrity? This country glorifies and makes famous a young girl for being disrespectful to her mother. She is no role model. She is no idol. She is no God. Pay close attention to what happens next.” 

Vapaa suomennos alla.

"Tässäkö on nykypäivän julkimo? Tämä maa ihannoi ja tekee tunnetuksi nuoren tytön, koska hän on epäkunnioittava äitiään kohtaan. Hän ei ole roolimalli. Hän ei ole idoli. Hän ei ole Jumala. Seuraa tarkkaan mitä tapahtuu seuraavaksi."

Instagram-tilin video katsottavissa alla.

Toisella videolla sama ääni jatkaa seuraavasti:

"Citizen of the world. Too long we have stood by idly and observed. It is time we take matters into our own hands. The time for change is now. The leaks begin Wednesday."

"Maailman kansalaiset. Liian kauan olemme seisseet toimettomina ja tarkkailleet. On aika ottaa asiat omiin käsiimme. Muutoksen aika on nyt. Vuodot alkavat keskiviikkona."

Kolmannen videon alussa nähdään Yhdysvaltojen lippua muistuttava lippu väärinpäin, jonka jälkeen näytölle ilmestyy laskuri. Video on lisätty noin kahdeksan tuntia sitten.

Jokaista videota on katsottu yli miljoona kertaa, toistaiseksi hakkerointiryhmä ei ole julkaissut muuta Bregolin tilillä. Ryhmästä ei myöskään ole tähän mennessä löydetty tarkempaa tai todistettavissa olevaa tietoa.

Kuviin on kommentoinut ahkerasti http.facesecuritygroup -niminen tili, joka väitti Kardashianien olevan ryhmän seuraava kohde. Tiliä ei ole kuitenkaan vahvistettu ryhmän omaksi.

Video, jonka myötä Bregol nousi julkisuuteen, on katsottavissa alla.

Jos video ei näy, katso se täällä.

Lue myös: Perheenäidin helvetti muistuttaa, miksi lasten netinkäyttöä täytyy valvoa

Lue myös: Outo kuva mansikoista leviää netissä - uskoisitko, että kuvassa ei ole yhtään punaista pikseliä?

Kilpailut

Uusimmat