Spermaa jaloilla ja rintojen kourimista: näin rajua seksuaalinen ahdistelu voi olla - katso pysäyttävä video

19.06.2013 15:15 - Rea Tallgren

Moni nainen vaikenee ahdistelustaan, vaikka seksismi saa koko ajan väkivaltaisempia ja huolestuttavampia piirteitä. Nyt omat kokemukset voi jakaa The Everyday Sexism -projektin sivuilla.

Laura Bates kyllästyi siihen, miten jotkut miehet kohtelevat naisia. Batesin mukaan peräänhuutelua tai pakaroille läpsimistä pidetään niin normaalina, etteivät naiset ole uskaltaneet sanoa, kuinka paljon asia ahdistaa. Myös muiden reaktiot ovat yleensä vähätteleviä, ja naisia kehotetaan helposti vain unohtamaan kokemansa ahdistelu tai kommentit.

Bates päättikin toimia ja hän pisti pystyyn The Everyday Sexism -projektin, jossa naisia pyydettiin jakamaan kokemuksiaan Twitterissä. Bates yllättyi siitä, kuinka paljon projektiin tuli vastauksia. Naiset ovat kokeneet väkivaltaista ahdistelua jopa työpaikallaan, mutta ympäristö on suhtautunut asiaan niin vähättelevästi, etteivät he ole uskaltaneet viedä ongelmaansa eteenpäin - ennen kuin nyt.

Osa naisista kertoo tarinansa vaikuttavalla videolla, joka saa miettimään kuinka haavoittuvaisia me naiset oikeastaan olemmekaan - ainakin kunnes yleinen asenneilmapiiri muuttuu. Katso vaikuttava video tästä!

Lähde: Upworthy

Kilpailut

Uusimmat