Sukupuoltaan korjannut naisupseeri: Armeija on ajattelussaan edistyksellinen

20.01.2015 20:40 - Senni Loikala

Brittiläinen transsukupuolinen naisupseeri kiittää myös työtovereitaan, jotka ovat tukeneet häntä päätöksessä korjata sukupuoltaan. Kuvan nainen ei liity tapaukseen.

Kun Hannah Winterbournen, 27, palvelusaika armeijan leivissä Afganistanissa päättyi, uskalsi hän viimein tehdä elämäänsä mullistavan päätöksen. Siihen saakka hän oli elänyt miehen vartalossa, eikä hän tuolloin luonnollisesti käyttänyt tulevaa tyttönimeään, Hannahia. Hän päätti olla itselleen rehellinen ja hakeutui sukupuolenkorjaushoitoihin.

- Afganistanissa käyttäydyin huomioiden jokaisen ympärilläni. Siellä ei ollut pakopaikkaa, missä olisin voinut lopettaa esittämisen. Ennen pystyin nauttimaan omasta ajastani, jolloin pystyin olemaan rehellinen itselleni. Afganistanissa en pystynyt tekemään niin, joten se töytäisi minua lopulta näyttämään todellisen minäni muille ja muuttamaan elämäntapaani, Winterbourne kertoo.

Winterbourne on nyt elänyt yli vuoden avoimesti naisena. Hän on tällä hetkellä Iso-Britannian armeijan korkeimmalle arvostettu transsukupuolinen sotilas ja maan ainoa transsukupuolinen, josta tulee upseeri.

Nainen kiittää kaikkia, ketkä ovat auttaneet häntä vaikeassa päätöksessään korjata sukupuolta. Heidän joukossaan on myös työtovereita armeijasta.

- Vaikka armeijaa pidetään todella maskuliisena vanhan koulukunnan tahona, on se ajattelussaan todella edistyksellinen, sanoo Winterbourne.

Pääset katsomaan kuvia Winterbournesta ennen ja jälkeen sukupuolenkorjaushoitojen täältä.

Seuraava artikkeli: Miksi isä osti neljävuotiaalle pojalleen mekon? Koskettava tositarina leviää netissä

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat