Suomalaisnaiset juovat keskivertoeurooppalaisia enemmän

03.02.2015 19:45 - Rea Tallgren

Suomalaisnaisten humalajuominen on huomattavasti runsaampaa kuin monien muiden maiden edustajien.

Maailman terveysjärjestö WHO:n tilastojen mukaan suomalaisnaiset kuluttavat keskimäärin 11,8 litraa alkoholia vuodessa. Vastaava luku on esimerkiksi ruotsalaisnaisten kohdalla 8,8 litraa ja italialaisnaisten kohdalla 7,2 litraa.

– Suomalaisnaisten humalajuominen on eurooppalaisittain runsasta. Suomessa 35 prosenttia alkoholia käyttävistä naisista on juonut viimeisen kuukauden aikana enemmän kuin 5 annosta kerralla. Perinteiseksi viinimaaksi tituleeratussa Italiassa yli 5 kerta-annoksen juomismääriä harrastaa vain 1,3 prosenttia alkoholia kuluttavista naisista, sanoo EHYT ry:n johtaja Kristiina Hannula.

Luku on laskettu 100 prosenttisena alkoholina jokaista yli 15-vuotiasta kohden. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan naisten alkoholinkäyttö on kuusinkertaistunut 40 vuoden aikana.

– Joskus on paikallaan kysyä itseltään, miksi juon. Kuluuko lasillinen viiniä rentoutumisen ja nautinnon merkeissä vai käyttääkö alkoholia johonkin muuhun tarpeeseen. Siirtyminen maltillisesta alkoholinkäytöstä jatkuvaan tissutteluun on usein pienestä kiinni, Hannula muistuttaa.

Lue myös: Aiotko humaltua tänään? Yksi ainoa kuva saattaa muuttaa mielesi

Lähde: EHYT

Kilpailut

Uusimmat