Kuva: Fotolia

Suomalaistyttöä kiusattiin harrastuksen takia - urheilijatähti puuttui asiaan somessa

02.10.2015 16:07 - Rea Tallgren

Kun suomalainen pikkutyttö aloitti nyrkkeilyn, alkoi myös kiusaaminen. 10-vuotiaan tytön tarina kantautui nyrkkeilijä Eva Wahlströmin korviin ja hän julkaisi asian tiimoilta liikuttavan viestin.

Kun 10-vuotias suomalaistyttö löysi mieluisan harrastuksen nyrkkeilystä, oli hänen äitinsä lapsensa puolesta todella onnellinen. Tilanne kuitenkin kääntyi äkkiä päälaelleen.  

"Käytävillä huudellaan"

Uudesta harrastuksestaan onnellinen tyttö halusi kertoa nyrkkeilystä aamunavauksessa. Toisin kuin olisi voinut luulla, eivät muut oppilaat ottaneet tietoa hyvin vastaan. Alkoi raju kiusaaminen. 

Nyt tyttö harkitsee harrastuksen lopettamista - ei siksi, että ei pitäisi nyrkkeilystä, vaan koska haluaa ainostaan, että kiusaaminen loppuisi. 

"Tuntemattomatkin huutelevat käytävällä asiasta", kertoo tytön äiti aihetta käsittelevässä Facebook-kirjoituksessaan. 

Sai kovan nimen tuekseen

Äidin kirjotus päätyi Suomen menestyneimmän naisnyrkkeilijä Eva Wahlströmin tietoon. Tänä vuonna ensimmäisenä suomalaisena ammattilaisnyrkkeilyn maailmanmestaruuden voittanut nainen ottikin välittömästi asiaan kantaa julkaisemalla koskettavan kirjoituksen Instagramissaan. 

Kuvassa Wahlström poseeraa paidassa, jossa sanotaan "Kovat tyypit ei kiusaa". Hän tuomitsi yksiselitteisesti kyseisen pikkutytön kiusaamisen ja kaiken muunlaisenkin kiusaamisen. 

Wahlström heittikin kirjoituksessaan haasteen kaikille kiusaajille: 

"Ehkä joku teistä kiusaajista olisi niin rohkea, että uhmaisi porukkaa - te raukathan kiusaatte lähes aina jengissä - ja saisitte sen homman lopetettua? Ainakin mä elän sillä ajatuksella, että toivoisin et jokainen ihminen jonka kohtaan, jatkaisi päivänsä hieman iloisempana ja vahvempana sen jälkeen. Elämä vaan toimii niin, että kun tekee hyviä ja oikeita asioita se joskus kiittelee. Kun tekee huonoja päätöksiä, hinta tulee jonain päivänä maksettavaksi."

Wahlströmin viesti tavoitti tytön äidin. Hän kertoo olleensa todella liikuttunut tyttärensä idolin kirjoituksesta. Harrastus myös jatkuu, kenties juuri Wahlströmin ansiosta.

"Nyt hän harmitteli sitä, että huomisen treenit jäävät sukujuhlien takia väliin, mutta maanantain treenejä hän odottaa innolla."

Äidillä on vielä tärkeä lisäys kaikille, jotka ovat joutuneet kokemaan tai näkemään kiusaamista, tai jotka sitä pahimmassa tapauksessa itse ovat harjoittaneet: "Sanat todella satuttavat pitkään, vielä senkin jälkeen, kun mustelmat ovat haalistuneet", hän summaa.

Kilpailut

Uusimmat