Syksyisellä säällä outo vaikutus - herättää ihmisten seksihalut!

18.10.2012 09:15 - Eeva Rajala

Sään muuttuminen muuttaa myös ihmistä. Haluatko tietää, miten syksy vaikuttaa seksuaalisuuteen?

Syksy on tullut ja se vaikuttaa ihmiseen. Syksy ei välttämättä pelkästään masenna. Se saattaa saada aikaan erikoisiakin muutoksia ihmisessä. Prevention-terveyslehti listaa nettisivuillaan viisi tapaa, miten ihminen muuttuu syksyn sateiden tullessa.

1) Sinusta tulee puheliaampi
Kun illoista tulee pitempiä, niin tulee myös puheluistasi. Tutkijat selvittivät portugalilaista kännykänkäyttäjien käyttäytymistä kylmän ja sateiden sään aikana. Puhelut kestivät pidempään, mutta soittokontaktit vähenivät. Huonon sään aikaan ihminen soittaa enemmän läheisimmille ystävilleen ja perheenjäsenilleen kuin laajemmalle kaverijoukolle.

2) Himoitset seksiä
Voisi kuvitella, että kevät ja kesän olisivat suurimmat seksuaalisen käyttäytymisen vuodenajat, mutta syksy näyttää pitävän pintansa kilpailussa. Tutkimusten mukaan syksy on kunnon seksivuodenaika. Kun lehdet alkavat muuttaa väriään ja tippua puista, kehomme saattaa alkaa tuntea oloaan hieman masentuneeksi. Aivot alkavat tuottaa enemmän dopamiinia eli onnellisuushormonia, joka saa aikaan romanttisia ajatuksia ja perhosia vatsaan. Näin alkaa seksihalut herätä, ja tästähän ei olekaan pitkä matka petipuuhiin.

3) Pidä huoli sydämestäsi
Kylmempi lämpötila aiheuttaa verisuonten supistumista, mikä aiheuttaa verenpaineen pientä nousua. Tutkijat selvittivät, että sydänkohtaustapausten määrä kasvaa talviaikaan. Joten jos kärsit korkeasta verenpaineesta, kannattaa välttää äkillisiä ja raskaita askareita, kuten lumen luontia.

4) Sinua janottaa enemmän
Ilmojen kylmetessä viimeinen asia mielessäsi on veden juominen, mutta se pitäisi olla ensimmäisenä mielessäsi. Näyttää siltä, että ihmisen elimistö kärsii kuivuudesta kylminä kuukausia, sillä juomme enemmän nesteitä poistavia juomia, kuten kahvia ja teetä. Veden liian vähäinen juonti aiheuttaa yleisesti elimistön kuivuutta, huulten halkeamia ja yleistä uupumusta. Pidä siis aina vesipullo mukanasi myös syksyllä ja talvella.

5) Muistisi paranee
Aivosi toimivat terävämmin, kun ulkona on huono sää. Tutkijoiden mukaan ihminen muistaa paremmin pilvisinä ja sateisina päivinä kuin aurinkoisina.

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat