Tampereen delfinaarion toimilupa kyseenalainen - toiminta halutaan lopettaa

23.07.2014 10:36 - Katariina Näreaho

Elintarviketurvallisuusvirasto Evirn mukaan Tampereen delfinaarion toimilupa on kyseenalainen.

Tampereen delfinaarion toiminta on ollut tutkinnan alla. Oikeutta eläimille -järjestö pyysi Eviraa tutkimaan delfinaarion toimiluvan, joka osoittautui viraston selvityksissä kyseenalaiseksi.

Tampereen delfinaariolle on myönnetty lupa toimia eläintarhana. Sen toiminta vaikuttaa kuitenkin enemmän sirkukselta tai eläinnäytökseltä.

Villieläinten pitäminen sirkuksissa on pääsääntöisesti kielletty.

- Särkänniemen delfiinit ovat sirkuseläimiä, joiden temppuilua seuraamalla ei voi oppia mitään eläinten elämässä luonnossa. Delfiinit kuuluvat valtameriin, eivät betonialtaisiin, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.

Oikeutta eläimille -yhdistys kertoo olevansa tyytyväinen Eviran tulkintaan. Yhdistys vaatii nyt aluehallintovirastoa mitätöimään delfinaarion nykyisen toimintaluvan. He haluavat, että delfiinien käyttäminen sirkuseläiminä lopetetaan. Yhdistys pitää delfinaarion toimintaa lain kannalta kyseenalaisena.

Tampereella kerätään nimiä kuntalaisaloitteeseen, joka vaatii kaupunkia tekemään selvityksen delfinaarion tulevaisuudesta.

Kerroimme aiemmin tutkimuksesta, jossa selvisi, että matkailijoita eivät delfinaariot ja muut merieläinpuistot enää houkuttele. Eettisyys on kasvussa ja eläinten kärsimys vankeudessa on monien tiedossa. Lue asiasta lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat