Anna lapsen tehdä tyhmiä virheitä - 3 syytä miksi

25.08.2014 14:17 - Heli Thoren

Näet, että muksu pudottaa pian jäätelönsä. Miksi sen kannattaa antaa tapahtua sekaantumatta asiaan?

Vaikka oman lapsen tietä tekisi mieli tasoitella mahdollisimman sujuvaksi, aina se ei kuitenkaan kannata. Lapsen tulee antaa myös mokata ja tehdä joskus jopa tyhmiä virheitä. Ohessa kolme syytä, miksi:

Ymmärrys

Kun lapsi tekee virheen, siitä seuraa aina se, että pieni käy tilannetta mielessään läpi. Samalla ymmärrys kasvaa kantapään kautta. Lapsi oppii, että virheiden tekemisellä on seurauksensa, mutta niistä pääsee eteenpäin.

Jos lapsi on esimerkiksi huijannut koulun kokeessa ja jäänyt kiinni, anna lapsen vastata itse seurauksista sen sijaan, että esimerkiksi pyytäisit lapsellesi toista mahdollisuutta. Näin hän ymmärtää, että teoilla on seuraukset ja oppii ottamaan vastuuta elämästään itse.

Päätösten teko

Kun lapsi saa mokata, hän oppii myös tekemään parempia päätöksiä. Kun kouluikäisen lapsen annetaan lähteä sadesäässä tennareissa ulos, märät sukat opettavat työntämään jalat seuraavalla kerralla kumisaappaisiin. Samalla lapsi saa kasvaa ja oppii tekemään itse parempiä päätöksiä itsenäisesti.

Hallinnan tunne

Kun lapsi tekee virheen ja selviää siitä itse, hänen itsetuntonta vahvistuu. Samalla lapselle tulee tunne, että hän voi hallita itse omaa arkeaan ja luottamus kasvaa. Lapsi tajuaa, että selviää, vaikka joskus sattuukin mokia tai ei-toivottuja asioita.


Uusperheessä eläminen tuo arkeen omat haasteensa. Jos haluat olla hyvä äitipuoli, lue lisää aiheesta täällä.


Lähde: Familyshare.com

Kilpailut

Uusimmat