Kuva: AOP

Tinder-käyttäjä sai shokeeraavan viestin matchiltään: "Menetin luottamukseni ihmisiin"

19.01.2017 21:15 - Senni Loikala

Julkisuudessa anonyymina esiintyvä mies kertoo, että nettiin vuotaneet arkaluonteiset kuvat olivat hänelle kova kolaus henkisesti.

Australialaismies, joka esiintyy julkisuudessa anonyymisti Mr X -nimellä, sai puhelimeensa Tinder-deittailusovelluksen kautta lähetetyn viestin, joka pelästytti hänet totisesti.

Viestin lähettäjä oli törmännyt netissä seksuaalissävytteisiin kuviin, joista hän tunnisti Tinder-matchinsä, Mr X:n. Tässä vaiheessa Mr X ei tiennyt, että hänestä oli julkaistu luvattomasti arkaluonteisia kuvia netissä.

- Sain puhelimeeni Tinder-viestin tuntemattomalta henkilöltä. Hän oli tunnistanut minut yhdestä kuvasta ja toi asian tietooni. Hän lähetti minulle linkin ja kehotti tarkastamaan asian, Mr X kertoo news.com.au-sivustolle.

Mr X joutui huomaamaan, että hänen kuviaan oli julkaistu Tumblr-blogipalvelussa. Viikon sisällä hänen yksityiset kuvansa olivat keränneet 541 000 tykkäystä, minkä jälkeen Tumblr vasta poisti päivityksen.

Nettiin luvatta päätyneet kuvat pitivät sisällään alastomuutta sisältäneitä selfieitä sekä niin lähi- kuin myös kokovartalokuvia edestä ja takaa Mr X:stä. Hän uskoo, että alastonkuvat olivat päätyneet blogipalveluun homomiehille tarkoitetun Grindr-deittailuapplikaation kautta.

"En pystynyt enää luottamaan keneenkään"

- Tunsin itseni kaltoin kohdelluksi ja esineellistetyksi. Tämä todella kolautti minua henkisesti ja minusta tuntui, etten pystynyt enää luottamaan kenenkään, olin vainoharhainen ihmisten tarkoitusperistä ja vetäydyin sosiaalisista kontakteista, koska tunsin oloni häväistyksi ja kaltoin kohdelluksi, Mr X kertoo.

Mr X:n tapaus muistuttaa, ettei kenellekään tuntemattomalle eikä aina edes tutulle tulisi antaa kuvia, joiden ei missään nimessä toivoisi leviävän netissä.

Monesti entiset kumppanit sortuvat niin sanottuun ”kostopornoon” eli julkaisemaan intiimejä kuvia entisistä kumppaneistaan netissä. Aina asialla eivät kuitenkaan ole entiset heilat, vaan alastonkuvia julkaisevat luvattomasti netissä myös esimerkiksi hakkerit sekä henkilöt, jotka tutustuvat muihin tekaistulla identiteetillä.

Lue myös: Tinderin suosituimpien miesten ja naisten kuvat julki - katso

Lue myös: Nainen ei vastannut Tinder-parinsa viestiin - tajusi tv:tä katsottuaan, kenelle oli antanut pakit

Lue myös: Tinder-treffit sopinut nainen arvosteli deittinsä pituutta - mies iski takaisin samalla mitalla

Kilpailut

Uusimmat