Titanicilta pelastunut soittorasia saatiin kuntoon - kuuntele aavemainen sävelmä!

23.08.2013 21:15 -

Viime vuosisadan alkupuolella uponneesta Titanicista pelastetut ihmiset kuulivat onnettomuuden hetkellä lyhyen aikaa soittorasian sävelmää ennen laitteen hajoamista. Nyt tutkijat ovat saaneet yli sata vuotta vanhan rasian toimimaan jälleen.

Titanic-laivan uppoaminen vuonna 1912 on yksi kuuluisimmista ihmiskuntaa kohdanneista tragedioista. Yksi selviytyneistä oli Edith Rosenbaum -niminen amerikkalainen toimittaja, joka oli onnettomuuden hetkellä 32-vuotias.

Rosenbaum kertoi vuoden 1970 antamassaan haastattelussa, ettei meinannut aluksi suostua lähtemään uppoavasta laivasta. Naisella oli sylissään possunmuotoinen soittorasia, jota evakuointiin rynnännyt merimies luuli Rosenbaumin lapseksi.

- Mies huusi minulle kaaoksen keskellä pelastavansa lapseni. Hän nappasi soittorasian käsistäni ja luovutti sen eteenpäin pelastusveneeseen. Minä seurasin välittömästi perässä ja pääsin viime tingassa veneeseen, Rosenbaum kertoo tapahtumista.

Tämän jälkeen Rosenbaum vietti lapsia täynnä olevassa pelastusveneessä seitsemän tuntia, ennen kuin heidät saatiin pelastettua. Nainen kertoo lohduttaneensa nyyhkyttäviä lapsia soittamalla sävelmää musiikkirasiastaan.

Laite vahingoittui onnettomuudessa sen verran pahasti, ettei sitä saatu enää toimimaan vuosisataan.

Nyt 101 vuotta myöhemmin tutkijat ovat saaneet laitteen toimimaan jälleen ja aavemainen sävel on kuultavissa alta.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat