Auton peseminen voi olla pian historiaa - uusi huikea keksintö saapuu markkinoille?

25.04.2014 16:45 -

Japanilainen autojätti Nissan on tuomassa markkinoille "itsestäänpuhdistuvan" auton, jonka se ennustaa tekevän autonpesuista tarpeettomia.

Nissanin brittiläiset insinöörit testaavat parhaillaan nano-maaliteknologiaa, joka hylkii likaa ennen kuin se pääsee kiinnittymään maalipintaan.

Kuskeille, joilla ei ole halua puhdistaa autoaan pesusienellä tai käyttää autoa kalliissa autopesulassa, tämä voi tarjota pelastusta. Näillä näkymin teknologiaa kaavaillaan tuleviin automalleihin, mutta sitä on jo testattu Britanniassa Nissan Note -autoissa, jotka ovat olleet tutkijoiden yksityiskäytössä. Hintaa autoilla on 14 780 - 20 750 euroa. Itse maaliteknologialle kaavaillaan noin 545 euron hintaa.

- Nissan Note on ensimmäinen auto, jossa testataan maalia, joka saattaa tehdä autonpesut turhiksi. Auton peseminen saattaa olla urakka - vieläpä kallis sellainen. Vastaukseksi tähän Nissan on alkanut testaamaan teknologiaa, joka hylkii mutaa, sadetta ja jokapäiväistä likaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kuskien ei enää välttättä tarvitse koskaan pestä autoa, kommentoi Nissanin edustaja.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat