Totuus vihdoin julki: Miksi kännykkä on sammutettava lentokoneessa?

18.04.2013 12:30 - Karoliina Kotala

Jokainen lentokoneella matkannut tietää, että elektroniset laitteet, kuten kännykät neuvotaan sulkemaan ennen koneen lähtöä. Lentoalan ammattilaiset paljastavat, kuinka aiheellinen neuvo todella on.

Huffington Post -sivuston haastatteleman lentokapteenin mukaan kännykän pitäminen päällä ei aiheuta välitöntä uhkaa lennolle tai koneelle.

- Itse asiassa lentäjät rikkovat usein tahattomasti kyseistä sääntöä, koska heillä kännykkä usein saattaa unohtua päälle. Olen saanut puhelun useita kertoja lennon nousun ja laskun välillä, eikä mitään ole tapahtunut, kapteeni kertoo, mutta muistuttaa silti toimimaan lentoemännän ohjeiden mukaan.

Finnairin turva- ja hätätilannekouluttajana työskennellyt Minna Ruolanto kehottaa kuitenkin vahvasti pitämään kännykät edelleen suljettuna lennoilla.

- Kännyköiden akuissa on räjähdysriski, eikä kännyköitä valmistettaessa ole testattu, miten kännykät reagoivat lentokoneiden teknisten laitteiden kanssa. Sen vuoksi erityisesti nousuissa ja laskuissa ohje on aiheellinen, Ruolanto muistuttaa.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat