Nyt se todistettiin: Hajuvesi saa kasvot näyttämään kauniimmilta

30.05.2014 12:15 - Senni Loikala

Tutkijat saivat uutta tietoa hajuaistin vaikutuksesta ihmisen viehättävyyteen.

Mikäli tahdot lisätä viehättävyyttäsi, voi se onnistua hyväntuoksuisen parfyymin avulla. Tuore amerikkalainen tutkimus on todistanut, että hajuvesi todellakin voi saada ihmiset näyttämään paremmilta, ei siis vain tuoksumaan hyviltä.

Tutkimukseen osallistuneita ihmisiä pyydettiin arvioimaan valokuvissa näkemiään naisten kasvoja iän ja viehättävyyden perusteella. Kuvia katsoessaan ihmiset haistoivat joko ruusuöljyn tuoksun tai kalaöljyn löyhkän. Näin tutkijat pystyivät analysoimaan hajuaistin merkitystä siinä, miten viehättäviksi ja minkä ikäisiksi ihmiset arvioivat näkemänsä naiset.

Kun ihmiset haistoivat ruusuöljyn tuoksun, he arvioivat näkemiensä naisten kasvot viehättävimmäksi kuin haistaessaan kalaöljyä. Tuoksuilla oli kuitenkin yllättävä vaikutus siihen, minkä ikäisiksi valokuvissa olevat naiset arvioitiin. Ruusuöljy sai vanhemmat kasvot näyttämään vielä ikäistään vanhemmilta ja nuoremmat kasvot nuoremmilta.

- Löydökset vaikuttavat kiehtovasti siihen, miten miellyttävät tuoksut voivat auttaa kohentamaan luonnollista olemusta sosiaalisessa kanssakäymisessä, sanoo tutkija Jean-Marc Dessirier.

Kuinka saat hajuveden tuoksun säilymään pidempään? Pääset lukemaan vinkit täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat