Silmät avaava video paljastaa, kuinka järisyttävästi pikaruokien koko on kasvanut 50 vuodessa

11.09.2015 14:15 - Reetta Haverinen

Tämän BuzzFeedin videon katsomisen jälkeen kenellekään ei pitäisi jäädä epäselväksi, miksi ylipaino on yksi nykyihmisten suurimmista ongelmista.

Ensimmäinen McDonald's-pikaruokaravintola avattiin vuonna 1955. Tuohon aikaan asiakkaat pystyivät tilaamaan hampurilaistensa kylkeen ainoastaan tietyn kokoisen ranskalaisannoksen, kun taas nykyisin suolaisia perunatikkuja on saatavina niin pieninä kuin suurinakin annoksina. 60 vuotta sitten normaali ranskalaisannos luokiteltaisiin tänä päivänä kooltaan pieneksi. 

Vuosien saatossa pikaruokaloiden annoskoot ovatkin kasvaneet ja samoin ovat ihmisten vyötärötkin. Nykyihmiset tuskin saisivat nälkäänsä tyydytettyä hampurilaisilla, joita McDonald'seissa tarjoiltiin 60 vuotta sitten, sillä tuolloin täytetyt hampurilaissämpylät lisukkeineen olivat nykyisiin herkkuihin verratuna varsin vaatimattomia.

Huolestuttava kehityssuunta

McDonald'sin suurentuneet annokset eivät kuitenkaan poikkea trendistä, joka on nähtävissä myös muiden ravintoloiden ruoissa. Amerikkalaisen sairauksien valvonnasta ja ehkäisystä vastaavan viranomaisen Centers for Disease Control and Preventionin mukaan ravintoloiden annokset ovat kasvaneet keskimäärin nelinkertaisiksi reilun 50 vuoden aikana.

Jos ravintola-annosten kehityssuunta jatkuu samanlaisena, voimme vain arvailla, miltä ruokamäärät näyttävät kymmenen vuoden päästä.

Katso BuzzFeedin silmiä avaava video McDonald'sin hampurilaisten kehityskulusta alta:


Lue myös: Uskomatonta! Tältä näyttää vuodelta 1999 säilynyt pikaruokaketjun hampurilainen

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat