Tutkijat selvittivät, kuinka kissat näkevät omistajansa

13.01.2014 14:45 - Karoliina Kotala

Yli 25 vuotta lemmikkikissoja ja heidän omistajiaan tutkinut tutkija John Bradshaw on saanut selville mielenkiintoista tietoa siitä, kuinka kissat kokevat omistajansa.

Tutkija John Bradshaw'n mukaan kissat näkevät omistajansa kookkaampina versioina itsestään, ilman uhkaavia elementtejä. Miehen mukaan kissojen osoittaessa hellyyttä omistajiaan kohtaan, he kohtelevat omistajiaan kuin toisia kissoja. Ylös osoittava häntä taas on tervehtimisen merkki kissojen keskuudessa ja siten kissat myös osoittavat hellyyttä omistajilleen.

Bradshaw'n mukaan kissat ovat silti villieläimiä, olivatpa ne kuinka lemmikkejä tahansa. Tutkija ei myöskään allekirjoita uskomusta, jonka mukaan kissa haluaa tuoda omistajalleen lahjan kantaessaan tälle saalistamansa jyrsijän. Miehen mukaan kyse on vain saalistusvietistä ja kissalle silti maistuu paremmin purkkiruoka.

- Mitä enemmän tutkin kissoja villeimmästä yksilöstä herttaisimpaan kotikissaan, sitä varmempi olen siitä, ettemme voi ottaa kissoja itsestäänselvyytenä.

Lähde: DailyMail

Kilpailut

Uusimmat