Tutkimus: Naisten kannattaa tehdä päivittäin kuusi tuntia kotitöitä!

04.09.2012 15:15 - Mikko Räsänen

Naisilla, jotka tekevät päivittäin vähintään kuusi tuntia kotitöitä on pienempi riski sairastua rintasyöpään, kertoo tuore eurooppalaistutkimus.  

Eurooppalaisessa rintasyöpätutkimuksessa tutkittiin yli 250 000:ta naista. Sen perusteella havaittiin erikoinen yhteys kotitöiden tekemisen ja rintasyövän välillä. Naisilla, jotka tekevät päivittäin vähintään kuusi tuntia kotitöitä on tutkimuksen mukaan 13 prosenttia pienempi mahdollisuus sairastua rintasyöpään. Naisilla, jotka tekevät pävittäin 2,5 tuntia kotitöitä tai hoitavat puutarhaa kolme tuntia joka päivä, putoaa rintasyöpäriski kuudella prosentilla.

Kun tutkimuksen tuloksia lukee tarkemmin, käy ilmi, että rintasyövän lasku ei oikeasti liitykään juuri kotitöiden tekemiseen vaan siihen, että naiset, jotka ovat fyysisesti aktiivisempia, elävät terveellisemmin. Eli kotitöiden tekemisen vastineeksi käy yhtä hyvin reippailu esimerkiksi kävellylenkillä.

Jostain syystä tutkimuksen tekijät ovat ilmeisesti halunneet nostaa nuo kotityöt tutkimuksen kärkeen. Ei liene vaikeaa arvata, ovatko tutkijat olleet miehiä vai naisia.

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat