Uusi deittisivu suututti suomalaiset – vain rikkaat kelpaavat käyttäjiksi?

20.01.2013 10:15 - Rea Tallgren

Eliittikumppani-seuranhakupalvelu on herättänyt paljon huomiota lanseerattuaan toimintansa Suomessa. Palvelun mainokset viittaavat siihen, että sivustolle haetaan pääasiallisesti ”parempiosaisia” ja parempituloisia jäseniä kuin niin kutsuttuja tavallisia tallaajia.

Palvelun tv-mainoksissa eliittikumppani-palvelussa kertovat olevansa mukana Markku, joka esittelee itsensä kirurgiksi, ja Paula-niminen nainen, jonka titteliksi on merkitty hotellinjohtaja. Voice tietää kuitenkin kertoa, että esimerkiksi kirurgina mainoksessa esitettävä mies on oikeasti naimisissa oleva helsinkiläinen ravintoloitsija, joka tekee silloin tällöin mallintöitä. {lainaus teksti="Kirurgina mainoksessa esitettävä mies on oikeasti naimisissa oleva helsinkiläinen ravintoloitsija"}

Mutta sitten olennaiseen. Mitkä kriteerit määrittelevät eliitin, ja millaisia ihmisiä palveluun toivotaan liittyvän? Netin keskustelupalstoilla Eliittikumppanin mainokset ovat herättäneet paljon närkästystä. Ihmiset pohtivat, eivätkö niin kutsutut elitistit voisi muka seurustella tavallisten duunareiden kanssa. Palstoilla myös pohditaan sitä, vaaditaanko jäseneksi liittymiseen tietyt vuositulot, tai tietynlainen koulutus.

- Eliittikumppanin jäseneksi voivat liittyä kaikki, jotka hakevat pitkäaikaista ja sopusointuista parisuhdetta. Akateemisesti koulutettuja jäseniä on tosin paljon, 68 prosenttia. Sivustollamme kysytään jäsenen tulotasoa, ja lisäksi kysymme, kuinka tärkeää kumppaniehdokkaiden tulotaso jäsenelle on. Matching-menetelmämme huomioi nämä vastaukset, ja voimme näin palvella myös niitä jäseniä, joille toisen tulotasolla on merkitystä, kertoo Eliittikumppanin Suomen Country Manager Saara Rinkinen.

Keskustelupalstoilla kumppanin etsiminen esimerkiksi koulutuksen perusteella nähdään kaksiteräisenä miekkana. Toisten mielestä on hyvä, että jokainen voi etsiä itselleen sopivaa kumppania tulojen, koulutuksen ja vuosiansioiden perusteella. Maailmassa on jo valmiiksi esimerkiksi myös deittipalveluja, joihin kelpaavat jäseneksi vain keskivertoa paremmannäköiset ihmiset. Toisten mukaan tällaiset palvelut syventävät yhteiskuntaluokkien kuilua entisestään ja vahvistavat vanhoja stereotypioita siitä, että esimerkiksi akateemikoilla ja duunareilla ei voisi olla mitään yhteistä.

Miten siis deittisivusto on päätynyt elitistiseen nimeen?

- Eliittikumppanin nimi viittaa palvelumme korkeaan laatuun ja luotettavuuteen sekä sen tieteelliseen perustaan (jäsenten täyttämä 280-kohtainen persoonallisuustesti ja sen avulla tehtävä kumppaniehdokkaiden valita). Tietysti myös se, että nimi jää hyvin mieleen, on eduksi, vastaa Rinkinen.

Kilpailut

Uusimmat