Uusi sometrendi: Miehet ovat valmiita puhumaan tabuna pidetystä aiheesta

06.09.2016 11:15 - Senni Loikala

Pinttyneet uskomukset johtavat usein sairastuneiden leimaamiseen, mikä hidastaa paranemista. Nyt miehet tahtovat muutosta asenteisiin.

Sosiaalisessa mediassa leviää kampanja, jossa miehet kannustavat toisiaan puhumaan ääneen mielenterveydestä. Näitä aiheita ei aina uskalleta ottaa esille - olipa kyse kummasta sukupuolesta tahansa. Kampanjassa osallistujat julkaisevat valokuvan itsestään ja muodostavat etusormestaan ja peukalostaan ympyrän painamalla ne yhteen. Merkki tulkitaan yleensä positiviisena ja kannustavana eleenä.

Valokuvat julkaistaan #ItsOkayToTalk-alatunnisteella, millä viitataan siihen, että mielenterveysasioista on sopivaa keskustella. Kampanjaan on osallistunut miehiä laidasta laitaan, ikään ja tyyliin katsomatta. Tarkoituksena on muuttaa asenteita myönteisemmäksi heitä kohtaan, joilla on mielenterveysongelmia.

Mielenterveyden keskusliiton verkkosivuilla kerrotaan, että mielenterveyshäiriöt ovat yleisiä, mutta ihmiset tietävät niistä vähän. Tämä johtaa vääriin uskomuksiin ja sairastuneiden leimaamiseen, mikä usein vaikeuttaa psykiatrisesta sairaudesta paranemista.  

Katso alta valokuvia miehistä, jotka ovat jakaneet kuvansa #ItsOkayToTalk-alatunnisteella.

Aiemmin monet lähtivät mukaan tatuointitrendiin, jolla osoitettiin toivoa heille, jotka kärsivät masennuksesta ja itsetuhoisista ajatuksista. Pääset juttuun tästä.

Kilpailut

Uusimmat