Kuva: Fotolia

Uusi suomalaisyritys palkkaa halaajia - "harjoitustreffit-palvelun hylkäsimme"

18.04.2016 19:00 - Iiro Myllymäki

Halaajat-palvelu haluaa kamppailla yksinäisyyttä vastaan kosketuksilla.

Useat tutkimukset ovat todistaneet, että halaaminen auttaa esimerkiksi suruun ja kipuun. Se, että koskettamisella onkin monia parantavia piirteitä, ei ole uutta tietoa. Monet tietävät kuitenkin myös, miltä toisen ihmisen kosketuksen puute tuntuu. Tähän puutteeseen ja ihmisten yksinäisyyteen haluaa yrittäjä Niku Hinkka tarjota helpotusta perustamallaan Halaajat-palvelulla.

Palveluun rekrytoidaan tällä hetkellä työntekijöitä, jotka tarjoaisivat seuraa ja kosketusta niitä vailla oleville asiakkaille. Hinkka kertoo tekstiviestitse Voice.fi:lle, että työntekijöitä palkataan useita kymmeniä, kymmenelle suurimmalle paikkakunnalle.  

Asiakkaan ja työntekijän väliset kosketukset eivät olisi luonteeltaan seksuaalisia. Palvelu välittää sekä koskettamiseen painottuvia tapaamisia että ”ystäväpalvelua”, joka ei pidä sisällään kosketusta. Halaajat-palvelu on ”arkkihalaajaksi” itseään tituleeraavan Niku Hinkan hengentuotos.

”Muutama vuosi takaperin uutisoitiin ulkomaisista seksittömistä läheisyyspalveluista. Ajatus oli kiehtova, mutta utopistisen oloinen. Pidin liian isoina ongelmina suomalaista mörököllikulttuuria ja työntekijöiden turvallisuusuhkia. […] Vuosien saatossa ajatus hioutui ja onnistuimme muodostamaan läheisyyslähtökohdasta käytännössä toimivan kokonaisvaltaisen mallin. Poimimme toimivimmat ja mielestämme eniten hyvinvointia lisäävät harjoitukset yhteen ja kokeilimme niitä kumppanini kanssa”, Hinkka kirjoittaa Halaajat.fi-sivuston blogissa.

Uusi menetelmä

Kosketukseen painottuvat tapaamiset perustuvat Hinkan kehittelemään hinku-menetelmään. Halaajat.fi-sivuston mukaan hinku-menetelmä on käytännössä valikoima parin kanssa suoritettavia kosketusharjoitteita, joista asiakas saa valita mieleisensä.

Hinku-menetelmässä pyritään ensin rentouttamaan kosketuksen vastaanottaja, jonka jälkeen hän pystyy ottamaan vastaan kosketuksen aikaansaamaa ”lohtua” ja ”terapeuttisia kokemuksia”.

Puolen tunnin kosketustapaamisesta asiakkaalta veloitetaan 22 euroa. Kosketuksettomassa ystäväpalvelussa tunnin kertamaksu on 24,90 euroa. Halaajat puolestaan nauttivat noin kymmenen euron tuntipalkaa, kirjoitetaan Halaajien Facebook-sivuilla. 

Palveluihin oli alunperin mitä ilmeisimmin tarkoituksena kuulua myös niin sanotut harjoitustreffit, mutta Halaajien Facebook-sivuston mukaan idea on nyt "laitettu pöytälaatikkoon."

Yli 400 työhakemusta vastaanotettu 

Sivustolla kerrotaan, että valtakunnalliseksi pyrkivän palvelun avaaminen on myöhästynyt runsaan työhakemusmäärän vuoksi. Halaajiksi on pyrkinyt Hinkan mukaan yli 400 ihmistä. Facebook-sivuilla palvelun herättämä kiinnostus ei näy, sillä sivulla on vasta hieman yli 100 tykkääjää.

”Ihmiset etääntyvät toisistaan yhä kiihtyvällä vauhdilla, vaikka ihminen on pohjimmiltaan sosiaalinen laumaeläin. Monissa sivistysmaissa läheisyyspalveluilla on jo jalansijansa. Halusimmekin haastaa suomalaisen mökötyskulttuurin ja todistaa, ettemme ole sen ankeampia, kuin muutkaan kulttuurit”, Hinkka perustelee palvelun tarpeellisuutta nettisivuilla.

Palvelun on tarkoitus aloittaa toimintansa vielä tämän kuun aikana.

Lue myös: Teinityttö kärsi täydellisestä muistinmenetyksestä – pikkuveljen hellä halaus muutti kaiken

Lähde: Halaajat.fi

Kilpailut

Uusimmat