Kuva: Fotolia

Varoittava tositarina: Äiti sai pienen haavan käteensä - kuoli verenmyrkytykseen

03.10.2016 11:15 - Rea Tallgren

Kuolleen naisen sisko muistuttaa nyt, että pieni verikoe olisi saattanut paljastaa myrkytyksen ajoissa, jolloin hänen siskonsa voisi vielä olla hengissä.

Kahden lapsen äiti on kuollut Englannissa verenmyrkytykseen saatuaan pienen haavan käteensä. Lucinda Smith, 43, oli tehnyt puutarhahommia saadessaan käteensä pienen naarmun. Muutama päivä sen jälkeen hänen olkapäässään alkoi tuntua outoa kipua.

Smith meni lääkäriin, jossa hänelle määrättiin särkylääkkeitä ja kehotettiin hakeutumaan kivun takia fysioterapiaan. Kivut kuitenkin pahenivat ja kolme päivää myöhemmin Smith hakeutui niiden takia ensiapuun. Siellä häneltä otettiin verikoe, ja kävi ilmi, että hänellä oli verenmyrkytys. 

Smith laitettiin välittömästi antibioottitippaan, mutta oli liian myöhäistä. Vaikka hän pääsi välittömästi teho-osastolle, kuoli hän kaksi päivää myöhemmin sairaalassa.

Smithiltä jäi kaksi lasta Megan, 9, ja George, 6. Smith oli menossa naimisiin kihlattunsa Darren O’Neillin kanssa. Pariskunta oli juuri ostanut uuden talon ennen traagista tapahtumaa.  

Smithin sisko kampanjoi nyt verikokeiden tärkeydestä. Hänen mukaansa pieni, yksinkertainen koe heti oireiden alettua, olisi voinut paljastaa verenmyrkytyksen ja pelastaa hänen siskonsa hengen. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat