Auts! Näin brutaalein keinoin kauneutta hoidettiin ennen vanhaan - katso kuvat

09.07.2013 14:15 - Rea Tallgren

Nykyäänkin on olemassa sellaisia kauneudenhoitometodeja, joita voi pitää vähintääkin kivuliaina tai outoina. Ne eivät kuitenkaan pahimmillaankaan vedä vertoja niille keinoille, joilla naiset ovat ennen hoitaneet naamaansa, vartaloaansa ja hipiäänsä.

Naiset ovat aina halunneet pitää huolta ulkonäöstään, ja kysyntään on toki vastattu tarjonnalla. Keinoja on ollut monia. Esimerkiksi auringonpolttamilta on yritetty välttyä naamioitumalla sellaisten aurinkolasien taakse, joissa on erikseen suoja nenälle. Lisäksi uima-altaasta noustessa on pukeuduttu pyyhkeeseen, jossa on mukana naamari, joka estää vanhentavien uv-säteiden pääsyn naaman herkälle iholle.

Hassun näköisten keinojen rinnalla on myös tarjottu vaarallisia ja kivuliaita hoitomutoja ja keksintöjä ulkonäön ylläpitämiseksi. Esimerkiksi pisamia on pyritty polttamaan pois jäisellä hiilidoksidilla.

Kautta aikojen naiset ovat myös pyrkineet hankkimaan itselleen kasvojenkohotuksia muun muassa pitäen kaulassaan erilaisia telineitä, joiden he uskoivat kiristävän esimerkiksi kaulan ihoa. Sen lisäksi esimerkiksi niin kutsutut kasvosaunat ovat olleet tavanomaisia. Niissä kasvojen päälle vedetään tiivis huppu, jonka sisäosa sitten lämmitetään kuumaksi. Kasvosaunomisen uskottiin lisäävän ihon tervettä punoitusta.

Katso kuvat erikoisista kauneudenhoitometodeista tästä!

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat