Kuva: AOP

Vuoden vaikuttavimmat uutiskuvat koottiin yhteen - katso hätkähdyttävä galleria

19.12.2016 09:15 - Rea Tallgren

Kuvissa nähdään niin surullisia kuin kauniitakin asioita. Moni niistä pistää miettimään esimerkiksi omaa elämää eri näkökulmista.

Vuoteen 2016 on mahtunut monia vaikuttavia uutiskuvia. Keräsimme osan niistä galleriaan. Katso kuvat alta. 

1. Pieni supermies

Kolmevuotiaalla Akshaj Khandelwalilla on harvinainen syndrooma, joka on saanut hänen jalkansa turpoamaan massiiviseksi. Delhissä asuva Akshaj ei kuitenkaan anna sairauden pysäyttää häntä, vaan näyttää tässäkin kuvassa voimaposeerauksensa. 

(kuva: AOP)

2. Lumottu metsä

Japanilaisella Shikokun saarella tuhannet tulikärpäset tanssivat puiden ympärillä saaden metsän näyttämään lumotulta. 

(kuva: AOP)

3. Esikoinen sylissä

Daljinder Kaur, 72, ja hänen miehensä Mohinder Singh Gill, 79, poseeraavat onnellisena esikoisensa Arman Singhin kanssa Intiassa. Pariskunta hankki lapsen keinohedelmöityksellä 47 avioliittovuoden jälkeen. 

(kuva: AOP)

4. Tavoitteena olla maailman lihavin nainen

Monica Riley painaa 317 kiloa. Sen sijaan, että 27-vuotias teksasilainen nainen laihduttaisi, hän haluaa lihoa vielä niin paljon, ettei pysty liikkumaan ollenkaan. Monica tekee mallintöitä Super Sized Big Beautiful Woman -nettisivuille ja hänen tavoitteenaan on jonain päivänä olla maailman lihavin nainen. Hänen poikaystävänsä Sid Riley, 25, tukee häntä. Sid tekee kumppanilleen ruokaa päivittäin, kääntää häntä sängyssä, kun siihen on tarve ja syöttää häntä myös letkun kautta. 

(kuva: AOP)

5. Harvinainen sairaus

Bayzid Sikder rakastaa pelata jalkapalloa, syödä äitinsä kanssa ja halia isoisäänsä. Neljävuotias Bayzid on siis kuin kuka tahansa pikkupoika, ainoastaan sillä erotuksella, että hänen harvinainen sairautensa saa hänet näyttämään vanhalta mieheltä. Vaikka Bangladeshissa asuvaa poikaa on käytetty erilaisilla lääkäreillä, ei kukaan ole löytänyt syytä pojan sairauteen, saati parannuskeinoa. 

(kuva: AOP)

6. Jättisonni

Tässä on Danniel, jonka sen omistajat uskovat olevan maailman "korkein" sonni. Korkeutta lehmällä on jopa 193 senttiä. Danniel painaa yli tonnin, ja se syö päivittäin 50kg heinää ja juo 380 litraa vettä. Sen omistajat ovat ottaneet yhteyttä Guinnesin ennätystehtaaseen, jotta saisivat tietää varmaksi, onko Danniel maailman suurin sonni.

(kuva: AOP)

7. Epäsopivaa käytöstä

Joukko brittiläisiä polttari-juhlijoita herätti pahennusta pyöriessään 9.11.2001 tapahtuneen terrori-iskun muistomerkillä New Yorkissa seksinuken kanssa. Poliisit menivät lopulta miesten luokse ja käskivät heitä poistumaan paikalta. Kohu miesten touhuista nousi kaksi päivää ennen tuhansien ihmisten hengen vieneiden iskujen 15-vuotismuistopäivää.

(kuva: AOP)

8. Köyhyys ei anna armoa

Shakeel, 6, (vasemmalla) näyttää kuvaajalle lemmikkikanaansa. New Delhissä, Intiassa, elää tuhansia perheitä, joilla ei ole varaa asuntoihin. Niinpä he elävät autoteiden alla. Perheet pyrkivät asumaan lähellä liikennevaloja ja kaupustelevat niihin pysähtyneihin autoihin kaikenlaista tavaraa kukista kirjoihin. Lisäksi he kerjäävät rahaa kuljettajilta, kun muitakaan ansaintakeinoja ei ole. 

(kuva: AOP)

9. Ennätystanssi

Kiinassa yli 50 000 tanssijaa tanssi eri kaupungeissa osallistuakseen Guinness World Record -ennätysyritykseen. Osallistujia tanssi ennätysyrityksessä yhteensä 13 kaupungissa. 

(kuva: AOP)

10. Perinteet ja modernius sekoittuivat

Etiopissa elää edelleen muutamia heimoja, jotka eivät ole olleet juurikaan kosketuksissa moderniin maailmaan. Kuitenkin, vuosi vuodelta, heimot adaptoivat enemmän ja enemmän moderneja tapoja ja välineitä elämäänsä. Tässä erääseen heimoon kuuluva nainen poseeraa lapsensa ja aseen kanssa. 

(kuva: AOP)

11. Suloinen säikähtäjä

Kööpenhaminassa asuvalla Herman-kissalla on harvinaisen suuret silmät ja siksi se näyttää koko ajan pelästyneeltä. 

(kuva: AOP)

12. Elämyksiä henkensä uhalla

Ryhmä englantilaisia matkusti Antarktikselle kokeillakseen vapaasukellusta hyytävissä olosuhteissa. Vapaasukelluksessa sukeltajalla ei ole laitteita apunaan, vaan hän sukeltaa niin pitkään kuin pystyy, usein minuuttienkin ajan. Sukeltaminen Antarktisella on supervaarallista, koska isot jäänlohkareet voivat sortua milloin tahansa ja pudota sukeltajan päälle, upottaen hänet näin ollen ikuisiksi ajoiksi meren mustaan syleilyyn.

(kuva: AOP)

13. Kuka näkee kodittoman?

Lontoossa kodittomia on niin paljon, että he usein jäävät täysin huomaamattomiksi. Kun valokuvaaja Shine Gonzalvez, 45, meni juttelemaan kuvan Stevelle, ei tämä ollut puhunut kenellekään päiviin. 

(kuva: AOP)

14. Kuollut kaupunki

Kun Fukushiman ydinonnettomuudet tapahtuivat vuonna 2011, oli paikallisten pakko jättää kotinsa taakseen nopeasti. Kaikki jäi koskemattomaan kuntoon. Jotkut uskaliaat käyvät silloin tällöin kuvaamassa aluetta. 

(kuva: AOP)

15. Lepääviä lepakoita

Kochissa, Japanissa, tuhannet lepakot etsivät suojaa talven pakkasilta ihmisten rakentamista luolista. Isoin ryhmittymä löytyy Shikoku-saaren vuorelta, jossa lepakkoja on yhtä aikaa horroksessa noin 4000. 

(kuva: AOP)

16. Elävä animaatiohahmo

Pixee Fox haluaa olla niin muovisen näköinen kuin mahdollista. 26-vuotiaalta naiselta on muun muassa poistettu kuusi kylkiluuta täydellisen tiimalasivartalon saamiseksi. 18 kauneusleikkauksen lisäksi hänen silmiinsä on laitettu implantit, jotta niiden väri olisi huomiota herättävämpi. Tukholmassa asuva Fox herättää huomiota minne ikinä meneekin, niin poikkeukselliseksi hän on ulkonäkönsä muokannut. 

(kuva: AOP)

17. Rukoilua ryhmässä

Tuhannet hindut kokoontuvat vuosittain Bangladeshissa rukoilemaan. Rukouksien aihe on yleensä toive säästää rukoilijat ja heidän rakkaansa vakavilta sairauksilta. 

(kuva: AOP)

18. Uskomattomat maisemat

Englantilainen Jamie Flynn, 29, on tunnettu laskuvarjohyppääjä, joka haluaa usein haastaa itsensä. Tammikuussa 2016 mies lensi Rio De Janeirossa, Brasiliassa, sijaitsevan kuuluisan Kristus-patsaan ohi. 

(kuva: AOP)

19. Koti siellä missä milloinkin liikkuu

Amerikkalainen valokuvaaja ja luonnonsuojelija Mac Stone, 32, vaihtoi hotellielämän riippumattoon, jonka hän voi ottaa mukaansa minne vaan. 

(kuva: AOP)

20. Taito ei kysy käsiä

Sophi Green on suloinen amerikkalaistyttö, joka rakastaa tanssimista. Seitsemänvuotiaalla tytöllä ei ole käsiä, mutta hän on onnistunut opettelemaan silti kaikki tarvittavat taidot - jaloillaan. Green osaa niin kirjoittaa kuin ajaa pyörääkin. Sophin Utahissa, Amerikassa, asuvat vanhemmat adoptoivat hänet Kiinasta hänen ollessaan kaksivuotias. 

(kuva: AOP)

Lue myös: Kuva kuudesta naisesta rannalla leviää netissä - huomaatko, miksi?

Kilpailut

Uusimmat