Yllättääkö? Ainoa tehokas tapa välttää krapula selvitettiin

31.08.2015 11:15 - Rea Tallgren

Tutkijoiden mukaan krapula tulee jos on tullakseen, mutta sen välttämisessä yksi keino on ylitse muiden. 

Tiedätkö sen tunteen, kun et uskalla tehdä lauantaiksi suunnitelmia, sillä pelkäät olevasi niin kovassa krapulassa, ettet pääse ylös sängynpohjalta? Et takuulla ole ainoa. Suomalaisten vitsaillaan olevan ainoa kansa, joka suunnittelee krapulansa, eli joka jättää menoja sopimatta, sillä pelkää, ettei pysty toteuttamaan suunnitelmiaan krapulaisen olon takia. 

Suomalaiset eivät toki ole ainoita, jotka krapulasta kärsivät. Nyt asialle omistautuneet tutkijat ovat selvittäneet, mikä vaivaan auttaa.

Veden juominen ei aina auta

Krapulan kehittymistä kartoitettiin sadoilla tutkimukseen osallistuneilla ihmisillä mittaamalla veren alkoholipitoisuutta ja seuraavan päivän terveydentilaa. Testien avulla tutkijat pystyivät summaamaan, että esimerkiksi sillä, söikö ennen alkoholin litkimistä ruokaa, ei lopulta ollut ratkaisevaa merkitystä krapulan kannalta. Myöskään veden juominen alkoholidrinkkien välissä ei tutkijoiden mukaan ollut pomminvarma keino välttää pahaa oloa seuraavana päivänä. 

Sen sijaan tutkijat summasivat (juomisesta pitävien harmiksi), että vastaus on yksinkertainen: ainoa keino torjua krapulaa, on olla juomatta tai juoda tarpeeksi vähän. 


Lue myös: Kamala olo juhlinnan jälkeen? Katso, mitä alkoholi tekee kehon eri osille

Lähde: Independent 

Kilpailut

Uusimmat