4 kysymystä, jotka jokaisen vanhemman kannattaisi lapseltaan kysyä päivittäin

27.05.2015 12:15 - Rea Tallgren

Jamie Harrington on töissäkäyvä äiti, jolla on todella kiireinen elämä. Hän pitää kuitenkin päivittäin huolen siitä, että tietää lapsensa kuulumiset.

Äiti ja kirjailija Jamie Harrington on kirjoittanut blogikirjoituksen siitä, miten hän varmistaa, että hänen lapsellaan on kaikki hyvin.

1. Mitä elämääsi kuuluu?

Älä painosta lastasi kertomaan mitään. Sen sijaan kuuntele tarkkaan, mitä hänellä on sanottavaa. Aistit kyllä, jos kaikki on hyvin. Mutta jos lapsesi on vaisu ja vastaa kierrellen, kysele tarkistavia kysymyksiä.

2. Mitä ystävillesi kuuluu?

Varsinkin jos tiedät jonkun lapsesi ystävistä käyvän käpi jotain vaikeaa, kannattaa sinun olla kartalla siitä, mitä tapahtuu. Jos lapsellasi on ollut riitaa tai erimielisyyttä jonkun ystävänsä kanssa, saattaa se vaivata häntä pitkään. Hän ei kuitenkaan välttämättä osaa tai uskalla ottaa asiaa itse puheeksi. Sinulla aikuisena voi olla hyviä neuvoja plus osaat luultavasti rauhoittaa lastasi parhaiten.

3. Mitä mahtavaa on meneillään?

Joskus aikuinen unohtaa lapsensa mielestä maailman tärkeimmät tai häntä eniten jännittävät asiat, kuten vaikkapa kaverin synttärikutsut. Onkin hyvä varmistaa, ettei ole missannut mitään ja myöskin tarkistaa, pitääkö aikuisen itsensä tehdä jotain asioiden eteen, eli esimerkiksi ostaa kaverikutsuille lahja.

4. Tarvitsetko apuani?

Tämä kysymys on kenties kaikista tärkein. Vanhemmilla on usein muita kiireitä, mutta on silti tärkeää muistuttaa lasta siitä, että vanhemmat ovat läsnä ja käytettävissä aina, kun lapsi heitä tarvitsee. Kuten jo kohdassa yksi muistutettiin, saattaa lasten olla vaikea ottaa puheeksi tiettyjä asioita, mutta suoraan kysymykseen heidän on helpompi vastata.

Lue myös: Äiti, samaistutko netissä leviävään kirjoitukseen? "Tyttäreni, saat olla juuri sitä, mitä haluat"

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat