Kuulutko keittiössä koheltajiin? 5 merkkiä paljastavat, että vahvuutesi ovat kyökin ulkopuolella

09.05.2014 19:15 - Senni Loikala

Ruoanlaitto on nykyään muodikasta, mutta monet meistä eivät silti hallitse sitä kovin hyvin. Voice kokosi merkkejä, joista tiedät kuuluvasi keittiössä koheltajiin.

Kuulutko sinä meihin, jotka toimimme keittiössä aiheuttaen kerta toisensa jälkeen lähinnä vain sekasortoa? Alla tilanteita, joista tiedät kuuluvasi koheltajiin.

1) Olet päättänyt valmistaa hyvän keiton. Vartioit hellan vieressä, ja nostat kattilan aina hetkeksi pois liedeltä, kun neste meinaa kiehua yli. Lämpötilan tasaannuttua ja keiton poristessa sinun täytyy käydä vessassa. Pöntöllä istuessasi kuulet, kuinka soppaa suhahtelee pois kattilasta. Keittiöön palatessasi iso osa ruoastasi on lähtenyt karkuteille.

2) Pystyt keksimään lukuisia parempia tapoja käyttää rahaa kuin ostaa uusia pannuja, kattiloita ja kasareja. Koska olet haluton panostamaan keittiövälineisiin, ovatkin ne todennäköisesti aikansa nähneitä halpatuotteita. Siitä syystä kastikkeet palavat kattiloiden pohjiin niin jämäkästi, että joudut liottamaan niitä monta päivää.

3) Olipa kyseessä syntymäpäiväsi tai joulu, mutta jos kaivat lahjakääröstä munakellon, saattaa se olla merkki koheltajuudestasi keittiössä. Ystäviltäsi tai sukulaisiltasi ei ole tällöin jäänyt huomaamatta, että unohtelet herkkuja uuniin tavan takaa. Ja kun mietit, munakello tulee kyllä tarpeeseen, vaikka et itse sellaista olisi tullut ostaneeksi.

4) Tahtoisit rentoutua televisiota katsellen, mutta ruudusta ei tunnu tulevan muuta kuin ruoanlaitto-ohjelmia. Ne ovat mielestäsi tylsiä, sillä et välttämättä ole yhtä suunnitelmallinen syömisen suhteen. Keittiöstäsi ei löydy huippukokkien keittokirjoja, sillä useimmiten keksit päivän ruoan vasta kaupassa.

5) Kaikki eivät omista liesituuletinta. Se olisikin jokaiselle keittiössä koheltajalle välttämätön, sillä muuten palohälyttimen soiminen kesken ruoanlaiton ei ole lainkaan tavatonta. Esimerkiksi pinaattilettuja paistaessa käry voi olla niin kova, että huoneilma on siitä sakea. Kun korviavihlova ääni täyttää asunnon, juokset hakemaan kylpyhuoneen pitkävartisen kuivauslastan ja pamautat sillä palohälyttimen hiljaiseksi. 

Uutisoimme aiemmin suomalaisten hauskimmista keittiömokista. Yksi vastanneista yritti kypsentää kananmunan uunissa! Lisää älyttömiä mokia pääset lukemaan täältä.

Kilpailut

Uusimmat