6 nerokasta tapaa käyttää hammastahnaa

21.11.2013 11:15 - Katariina Näreaho

Joskus niinkin yksinkertaisesta ja edullisesta tuotteesta kuin hammastahna saattaa löytyä apu arkisiin ongelmiin.

Yllättävää kyllä, hammastahnallekin on keksitty monia muita käyttötarkoituksia kuin purukaluston puhtaanapito. Tässä kuusi niksiä, jotka kannattaa laittaa mieleen.

Kiillottaa korut

Levitä hammastahnaa tummuneisiin kivi- ja metallikoruihin ja hankaa hammasharjalla tai liinalla. Huuhtele lopuksi vedellä ja kuivaa. Jos koru ei kirkastu, anna hammastahnan vaikuttaa tunti ja toista pesu. Älä käytä hammastahnaa helmi-, turkoosi-, bakeliitti- tai zirkonikoruihin, äläkä muihin pehmeisiin korumateriaaleihin.

Poistaa tahrat

Kokolattiamattojen tahroihin voi löytyä apu hammastahnasta. Hankaa tahnaa tahran päällä ja pyyhi kostean liinan avulla pois. Ensin on kuitenkin hyvä testata hammastahnaa pieneen huomaamattomaan kohtaan siltä varalta, että tahna vaikuttaa myös tekstiilin omaan väriin.

Korjaa naarmut

CD- ja DVD-levyjen naarmuja voi yrittää korjata hieromalla niihin varovasti hammastahnaa. Levitä tahna pehmeällä liinalla levyn raitojen suuntaisesti, sisältä ulospäin. Huuhtele lopuksi vedellä ja kuivaa mikrokuituliinalla.

Puhdistaa lenkkarit

Jos huomaat lempilenkkareissasi likatahroja ja tummentumia, hankaa niihin hammastahnaa kynsiharjan avulla. Pyyhi lopuksi kostealla liinalla. Kangaskenkien kanssa on hyvä kokeilla tahnaa ensin huomaamattomaan kohtaan siltä varalta, että tahna haalistaa myös kenkien omaa väriä.

Hävittää vesirinkulat pöydältä

Unohtuiko lasinalunen? Hammastahnan avulla saat hävitettyä ikävät renkaat, jotka ilmestyvät pöydän pinnalle märästä juomalasista. Hankaa rinkulaa hammastahnan ja kostean liinan avulla. Toista tarvittaessa. Älä kuitenkaan hinkkaa liian rajusti. Huomaa myös, että hammastahnan käyttöä ei suositella antiikkisille huonekaluille.

Vaalentaa kyntesi

Hammastahnan avulla jokainen voi tehdä helpon ja edullisen manikyyrin. Tahnan avulla voi yrittää taistella kellertäviä kynsiä vastaan näin: Levitä hammastahnaa kynsiharjaan ja harjaa kynsiäsi tovi. Huuhtele. Kyntesi kirkastuvat ja kynsilakan aiheuttamat värjäytymät kaikkoavat.

Lue lisää käteviä vinkkejä hammastahnan käyttöön täältä.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat