Uusi sisustusvillitys: betoni!

04.11.2012 12:15 - Heli Thoren

Trendikäs sisustaja teettää betonista kylpyammeen, keittiöön tason tai jopa lattian.

Kun kotiin halutaan tehdasmaista viimeistelemätöntä tunnelmaa, on betoni hyvä valinta pintamateriaaliksi. Rouhea pinta on omiaan tuomaan kontrastia esimerkiksi valkoiseen ja huoliteltuun keittiöön.

Betoni on materiaalina helppohoitoinen. Ennen käyttöönottoa se täytyy käsitellä pintakäsittelyaineella ja vahalla likaantumisen ehkäisemiseksi. Käsittelyllä taataan se, etteivät esimerkiksi punaviiniroiskeet keittiöntasolla tai betonilattialla tee tuhoa. Betoni on parasta vahata noin kerran vuodessa, jolloin se hylkii likaa ja säilyy kauniina jatkossakin.

- On tärkeää, että betoni valmistetaan huolella ja sliipataan sileäksi. Näin esimerkiksi lattiaan ei jää pieniä koloja, joihin lika pääsisi keräytymään, Pekka Carlson Designbetonilta opastaa.

Väriä pintaan

Jos ei pidä perinteisen betonin vaaleasta väristä, betonia on mahdollista myös värjätä. Tummemmassa sävyssä betoni on materiaalina entistä huolettomampi. Tällöin lika ei näy sen pinnalla yhtä herkästi. Betonia voi värjätä myös valmistamisen jälkeen. Tällöin käytetään esimerkiksi petsi- tai happovärjäystä.

- Parhaan ja tasaisimman värin saa, jos värin lisää massaan jo sekoittamisvaiheessa, Pekka Carlson kertoo.

Mitä betonista sitten voi valmistaa kotiin?

- Me olemme valmistaneet lattioita, seiniä, altaita, ammeita, keittöntasoja ja jopa ruokapöytiä betonista. Suunnitelmat ja omat haaveet on hyvä käydä läpi yhdessä ammattilaisen kanssa. Niin saa selville, mitkä niistä ovat toteuttamiskelpoisia. Harvoin tulee vastaan betonitoiveita, jotka eivät jollain tavalla olisi mahdollista toteuttaa Carson neuvoo.

Uutuutena betonimarkkinoilla on betonipinnoitus. Menetelmällä on mahdollista taikoa esimerkiksi kulahtaneesta kylpyhuoneesta trendikäs.

- Pinnoittaminen on mahdollista tehdä myös laattojen päälle. Näin saadaan aikaan kivimäinen, kaunis pinta. 

Lisätietoja: Designbetoni.fi

Kilpailut

Uusimmat