Suvi, 27: Minä ja mieheni laitamme lapset nukkumaan vuoroilloin

17.11.2013 15:15 - Rea Tallgren

Suvilla ja hänen miehellään on kätevä järjestely, joka takaa myös äidille omaa aikaa.

Perhe: Suvi, 27, Kai, 31, Minttu 4,5 vuotta  Lassi 2,5 vuotta , poika 2 vkoa

1. Mikä on ihaninta äitiydessä?

Äitiydessä ihaninta on ihan perusarki lasten kanssa. On ihanaa, kun lapset innostuvat ihan pienistäkin asioista täysillä. Ihanaa on ollut myös seurata uusien asioiden oppimista ja tietysti lasten syntymät ja ne ekat päivät vauvan kanssa ovat ihania.

2. Entä mikä raskainta?

Tällä hetkellä raskainta on uuden arjen opettelu kolmen lapsen kanssa ja yöheräämisiin totuttelu. Myös 2,5-vuotiaan lisääntynyt uhma ottaa välillä vähän koville.

3. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?

Ikimuistoisimmat hetket ovat tietysti synnytykset ja se, kun on tullut se hetki kun tajuaa että "TÄNÄÄN se taitaa syntyä". Kyllä luulen myös muistavani aika pitkään myös sen kun Minttu oppi ajaan ilman apupyöriä, voi sitä riemua!

4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsellesi opettaa?

Haluaisin opettaa lapsille sellaisen rennon elämänasenteen, ettei kannata murehtia turhia ja että kannattaa mennä avoimin mielin elämässä eteenpäin.

5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Me olemme mieheni kanssa sopineet nukkumaanpanovuorot. Joka toinen ilta on oma vuoroni ja silloin hoidan iltapalat, -pesut ja iltalaulut. Sitten vapaailtanani voin tehdä mitä haluan. Nyt tosin vauva kulkee mukanani, kun on rintaruokinnalla. Yleensä makaan vaan sohvalla ja katson jotain hömppää telkasta mutta mikäs sen parempaa! Omaa aikaa ei ole paljon mutta tuo iltajärjestely toimii meillä hyvin.

Kilpailut

Uusimmat