Päivi, 34: Haluan määrittää lapsilleni rajat ilman piikkilanka-aitoja

24.11.2013 15:15 - Rea Tallgren

Päivi, 34, haluaa että hänen ja hänen lastensa välillä vallitsee molemminpuolinen luottamus.

Perhe: Päivi, 34, aviomies sekä Leevi, 9 vuotta ja Viivi, 8 vuotta

1. Mikä äitiydessä on ihaninta?

Kuulla tätä: Äiti, tuu auttamaan. Äiti, katso tätä minä osaan. Äiti, tuu meidän kanssa leikkimään. Äiti, missä mun vaatteet on? Äiti, voinko auttaa? Äiti, mulla on nälkä. Hups äiti, se oli vahinko. Äiti, voisitko silittää minua. Äiti, anteeksi. Äiti, rakastan sinua.

2. Entä mikä raskainta?

Raskainta on riittämättömyyden tunne: Jaksanko olla oikeasti läsnä lapsen kanssa? Osaanko vasta oikein ja ymmärrettävästi hänen kysymyksiinsä? Pystynkö suojaamaan häntä vaaroilta? Entä rohkaisemaan ensimmäisen askeleen ottamisessa, silloin kun hän sitä tarvitsee? Ruokkimaan hänen itseluottamustaan, jotta hänestä tulisi vahva? Pystynkö määrittämään rajat ilman piikkilanka-aitoja. Olenko silloin paikalla, kun hän tarvitsee halauksen? Saanko hymyn ja naurun pysymään hänen kasvoillaan, pilkkeen silmäkulmassa? Saanko molemminpuoleisen luottamuksen säilymään välillämme?

3. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?

Tottakai on vaikea nimetä yhtä ainutta asiaa. Mutta se hetki, kun heräät ja huomaat, että toinen tai molemmat lapset ovat yön aikana hiippailleet viereesi nukkumaan. (parista nasevasta potkusta voit jo yön aikana havaita tapahtuman). Voit silittää poskea, nuuhkuttaa heidän unentuoksuista ihoaan ja kuiskaamalla toivottaa mukavaa päivää.

4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsellesi opettaa?

Rehellisyys. Ole rehellinen itsellesi ja muille.

5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Minulle oma aika liittyy liikuntaan ja liikkumiseen. Silloin saa oman pään omaan käyttöönsä hetkeksi ja sitten jaksaa! Aika usein oma hetki on aikaisin aamulla, kun muut nukkuvat. Tai sitten illasta, kun lapset syövät iltapalaa. Juoksulenkin jälkeen kerkeän herättämään ja laittamaan lapset kouluun/toivottamaan hyvät yöt. Vuorotyöni hyviin puoliin laskettakoon se että, pystyn lasten koulupäivän aikana myös harrastamaan liikuntaa.

Lue kaikki Äiti kertoo -jutut täältä!

Kilpailut

Uusimmat