Johanna, 27: Aika näyttää, miten olen äitinä onnistunut

01.12.2013 15:15 - Rea Tallgren

Johanna, 28, haluaa kasvattaa lapsistaan muita arvostavia, kuuliaisia kansalaisia.

Perhe: Johanna 27 vuotta, kiinteistösihteeri, Teemu 30 vuotta, rakennusalan yrittäjä, Jose 7 vuotta ja Aliisa 4 vuotta.

1. Mikä äitiydessä on ihaninta?

Parasta äitiydessä on lapsien ehdoton rakkaus. Kukaan ei voi ymmärtää tai tietää sitä rakkauden määrää, ennenkuin itse tulee äidiksi. Ihania hetkiä lasten kanssa eletään päivittäin ja kaikki pienet arjen asiat tekevät äitiydestä ihanaa. Se, että näkee ilon ja huolettomuuden lapsen kasvoilta. Kaikki ne vastoinkäymiset ja se, miten sitä elämää eletään yhdessä tiiviisti, aukottomasti toisiimme luottaen. Minusta on ihana olla lapsille turva, syli ja tuki.

Äitiydessä mahtavaa on se, että joka päivä oppii jotain uutta ja yksikään päivä ei ole samanlainen.

2. Entä mikä raskainta?

Ei se lasten kasvatus aina niin helppoa ole. Lapsilla tulee iän mukana vaiheita, jotka ovat vanhemmalle ja lapselle uutta ja outoa. Lapsen on vaikea käsittää tunteitansa ja monesti vanhemmallakin tulee riittämättömyyden tunne, kun oma lapsi tuntuukin täysin vieraalta. Tulee päiviä kun on valmis ampumaan lapset kuuhun tai muuttamaan itse indokiinaan asumaan, mutta... Minun mottoni on aina ollut, että paljon se ottaa mutta hemmetin paljon se myös antaa. Ja vaikka vaikeita hetkiä tulee ja menee niin päivääkään en vaihtaisi pois. Raskasta on myös huoli omasta kasvatuksesta ja lapsen onnellisuudesta.. Välillä sitä vaan miettii, että voisiko sitä tehdä vielä jotain enemmän ja olla vieläkin parempi äiti.

3.  Ikimuistoisin hetkesi äitinä?

Ikimuistoisin hetkeni varmasti on se kun olin lasteni kanssa kävelemässä talomme parkkipaikalta kotiin ja lapseni päättivät piristää koko naapurustoa vetämällä housuni nilkkoihin. Vitsi vitsi. Yhtä parasta hetkeä on erittäin vaikea sanoa, koska niitä mahtavia hetkiä eletään joka päivä. Jos nyt yksi asia pitää mainita, niin kyllä yksi ikimuistoisimmista hetkistä on se kun lapset ovat tähän maailmaan tulleet.

4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsellesi opettaa?

Tämä onkin vaikea kysymys. Vaikea pukea sanoiksi sitä mitä ajattelee ja miltä haluaa tulevaisuuden näyttävän. Yhtä tärkeintä asiaa ei varmasti olekaan. Yritän kasvattaa lapseni kuulaiseksi, muita ihmisiä arvostaviksi ja kunnioittaviksi ihmisiksi. Pyrin kasvattamaan heidät kohtelemaan muita ihmisiä niinkuin he haluaisivat itseään kohdeltavan ja tämä koskee myös luontokappaleita.

Meillä ei rikkauksilla tai maallisella mammonalla koreilla, vaan meidän rikkauksia on oma koti, meidän perhe, perheen terveys, sukulaiset, perheemme lemmikkieläimet, ystävät.. Opetan lapset arvostamaan näitä asioita.

Aika sen näyttää miten hyvin olen onnistunut äidin roolissa ja kasvatustyössä.

5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Mieheni aloitettua oman yritystoiminnan, ei minulla liiemmin ole ollut omaa aikaa ilman lapsia. Omaa aikaa minulla on silloin kun saan lapset nukkumaan ja saan katsoa hiljaisuudessa televisiota tai pääsen käymään kuntosalilla.

Lue kaikki Äiti kertoo -jutut täältä!

Kilpailut

Uusimmat