Essi, 28: Jos äiti saa rentoutua, voivat lapsetkin paremmin

15.12.2013 15:15 - Rea Tallgren

Essi ja hänen miehensä pyrkivät pitämään huolen siitä, että äidille riittää myös omaa aikaa.

Perhe: Essi, 28, Salim, 33, ja lapset Noel, 4, ja Ines, 3.

1. Mikä on ihaninta äitiydessä?

Äitiydessä ihaninta on se, että tietää olevansa lapselleen maailman tärkein ja korvaamaton. Äitiyden myötä itselleen saa myös aivan uudenlaisen elämäntarkoituksen.

2. Entä raskainta?

Raskainta äitiydessä on huoli omista lapsista ja etenkin lasten sairastuessa. Myös valvottuja öitä pienten lasten kanssa ei voi unohtaa.

3. Ikimuistoisin hetkesi äitinä?

Ikimuistoisin hetki äitinä on varmasti lasten syntymät. Kun odotin toista lastamme, luulimme myös sen olevan poika. Kun vauva syntyi, se olikin yllättäen tyttö, ja se oli sellainen onnen hetki, mitä ei koskaan unohda. Silloin ajattelin, että nyt meillä on täydellinen perhe ja parempaa ei voisi edes toivoa.

4. Mikä on tärkein asia, jonka haluat lapsillesi opettaa?

Tärkein asia, minkä haluan lapsilleni opettaa, on hyvät elämänarvot, hyvät käytöstavat ja vanhempien ihmisten kunnioitus. Haluan myös opettaa lapsilleni, että kaikki ei ole niin totista, vaan arjessa saa olla mukana myös vähän huumoria.

5. Miten vaalit omaa aikaasi äidin arjessa?

Omaa aikaani arjessa vaalin siten, että pyrin pitämään itsestäni hyvää huolta. Kuntosalille on päästävä ainakin kolme kertaa viikossa ja omaa aikaa vaikka ystävien seurassa on myös oltava. Jos äiti saa joskus rentoutua, niin silloin lapsetkin voivat paremmin.

Lue kaikki Äiti kertoo -jutut täältä!

Kilpailut

Uusimmat